To πολυβραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ε-LA-WON, το οποίο ήδη έχει κατακτήσει 16 βραβεία, κατά την έναρξη των διεθνών διαγωνισμών απέσπασε για το 2017 τις πρώτες τέσσερις διακρίσεις τόσο για τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά όσο για τον «ισχυρισμό υγείας».

elawon

Τα βραβεία λοιπόν με τα οποία η εταιρεία τιμήθηκε είναι τα ακόλουθα

*Αργυρό μετάλλιο στο Τόκιο της Ιαπωνίας στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποιότητας μεταξύ 600 και πλέον δειγμάτων. Το Olive Japan είναι ένας διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος συγκεντρώνει τα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας και επαγγελματισμού στην απονομή των μεταλλίων, με τα καλύτερα ελαιόλαδα απ’ όλο τον κόσμο.

elawon

*Χρυσό μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου για τον «ισχυρισμό υγείας» όπου αυτή η καινοτομία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο η παγκόσμια αγορά θα αξιολογεί την ποιότητα του ελαιολάδου με βάση του ευρωπαϊκού health claim. Για πρώτη φορά σε διαγωνισμό ελαιολάδου στην Αγγλία πέραν των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, δόθηκαν βραβεία σε εμφιαλωμένα ελαιόλαδα που βασίζονται στα υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά. Με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Μαγιάτη, έγινε έλεγχος των φαινολικών ουσιών κατά τον οποίο το E-LA-WON είχε τιμητική διάκριση με χρυσό βραβείο.

elawon2

*Ασημένιο βραβείο (Aristoleo – High Phenolic Awards) στην Κύπρο για τις πολυφαινόλες του. Έτσι το E-LA-WON ανήκει στην κατηγορία ελαιολάδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος και λόγω των αυξημένων ουσιών, όπως η Ελαιοκανθάλη και η Ελαιασίνη, διαθέτει σημαντική βιολογική δράση έχοντας αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

* Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποιότητας Ελαιολάδου «Καλαμάτα 2017» στον οποίο επικεφαλής της επιτροπής ήταν η κα Έφη Χριστοπούλου, χημικός και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Δείτε επίσης
Χρυσά αστέρια για τα ελαιόλαδα της E-LA-WON