Ένα νέο video του ακτιβιστικού οργανισμού «Compassion in World Farming» ζητά από τους καταναλωτές να δίνουν περισσότερη προσοχή σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κατά την αγορά νωπών κοτόπουλων.

Πιο συγκεκριμένα, το video αναφέρεται στις λευκές γραμμές στο κρέας του κοτόπουλου την εμφάνιση των οποίων οι επιστήμονες εξήγησαν μετά από σχετικές μελέτες που πραγματοποίησαν προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό επαρκώς.

Ουσιαστικά λοιπόν, πρόκειται για ένα είδος μυικής διαταραχής που παρουσιάζεται στο στήθος του κοτόπουλου και σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε σε ιταλικό επιστημονικό περιοδικό, η πάθηση αυτή αυξάνει το ποσοστό λίπους του κοτόπουλου κατά 224%, μειώνοντας όμως το ποσοστό πρωτεΐνης. Τα πανεπιστήμια του Αρκάνσας και του Τέξας που μελέτησαν εκτενώς τα κρούσματα των λευκών γραμμών, παρατήρησαν ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας το 96% από το σύνολο των 285 πουλερικών που εξετάστηκαν.

Όσο για το λόγο που συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι η αύξηση της ζήτησης για κοτόπουλο, που ωθεί τη βιομηχανία να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Εκπρόσωπος της αμερικανικής επιτροπής κοτόπουλου δήλωσε ότι οι λευκές γραμμές εντοπίζονται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό πουλερικών και «δε δημιουργεί θέματα υγείας ή ασφάλειας τροφίμων για τους ανθρώπους».

Δείτε το video

Δείτε επίσης
Η Μεσογειακή Διατροφή “φάρμακο” για τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων