Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το ποπ κορν του σινεμά έχει κάτιτις που το ξεχωρίζει από εκείνο που φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι. Είναι σίγουρα πάντα πολύ καλά αλατισμένο και απίστευτα βουτυρένιο και απολαυστικό, σωστά; Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε όταν μάθαμε πως το ποπ κορν του κινηματογράφου δεν περιέχει ούτε σταγόνα βούτυρο!

Αν δεν είναι λοιπόν κατακίτρινο από το βούτυρο, τότε από τι είναι; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Extra Crispy, αυτό που νομίζουμε ότι είναι “βούτυρο” είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα Flavacol, ενός αλατιού που έχει την τάση να “κολλάει” στο ποπ κορν και να μην συσσωρεύεται στον πάτο του κουτιού, όπως θα γινόταν με το κλασικό θαλασσινό αλάτι, και ενός λαδιού που μιμείται τη γεύση του βουτύρου. Το τελευταίο είναι φτιαγμένο από διάφορα χημικά, όπως Β καροτίνη, πολυδιμεθυλοσιλοξάνιο και τριτοταγή βουτυλυδροκινόνη.

pop-corn

Στην ουσία λοιπόν τρώμε αλάτι και μπόλικα χημικά, τα οποία βέβαια έχουν κριθεί ασφαλή για κατανάλωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως και να έχει, βλέπουμε πλέον λίγο διαφορετικά το αγαπημένο μας βουτυρένιο, αλμυρό σνακ, αν και για να είμαστε ειλικρινείς δεν νομίζουμε ότι η παραπάνω πληροφορία θα μάς σταματήσει από το να το απολαμβάνουμε.