Αναγκάστηκε να μεγαλώσει πριν καν συμπληρώσει τα 5 του χρόνια. Το Παραδοσιακό Μπακάλικο της Ηλιούπολης έχει ανανεωθεί τους τελευταίους μήνες και μεγάλωσε, για να χωράει ακόμη περισσότερα ελληνικά προϊόντα.

vogiatzidakis

Ο Γιάννης Βογιατζιδάκης, ο αεικίνητος και gourmet μπακάλης που δημιούργησε τα δύο Παραδοσιακά Μπακάλικα -στην Ηλιούπολη και στο Παγκράτι- επιλέγει ένα προς ένα τα προϊόντα, για να είναι σίγουρος ότι δίνει στους πελάτες του πάντα ό,τι καλύτερο. Και αυτοί το ανταποδίδουν γεμίζοντάς το ασφυκτικά 7 μέρες την εβδομάδα.

DSC_0009

Εδώ βρίσκουμε εξαιρετικές ελληνικές γραβιέρες και τυριά σε μπλοκ για τοστ και σαγανάκι, καθώς και πολύ καλά αλλαντικά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Κι ακόμα, παξιμάδια, μαρμελάδες, ζυμαρικά, μπαχαρικά, κατεψυγμένες πίτες, σάλτσες, κρασιά, απίστευτη τσικουδιά και τσίπουρο και κάποια βιολογικά προϊόντα. Τα σαββατοκύριακα υπάρχει και φρέσκο ψωμάκι από το φούρνο Τραχειά.

DSC_0028

Μέρες νηστείας που διανύουμε να ξέρεις πως εδώ βρίσκεις υπέροχους χαλβάδες του Παπαγιαννόπουλου από τον Βόλο (κομμάτι αλλά και τον περίφημο κυλινδρικό), αλλά και του Λουκά από τη Θεσσαλονίκη (ο χαλβάς με κουβερτούρα και σύκο είναι εξαιρετικός), καθώς και μεγάλη ποικιλία σε τουρσιά και ελληνικά όσπρια. Επίσης, τηγανόπιτες, συκομαΐδα, κατεψυγμένα θαλασσινά, μπακαλιάρο υγράλατο και σαλιγκάρια, για να μη λείπει τίποτα ούτε τη Σαρακοστή.

info
Παραδοσιακό Μπακάλικο, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 2, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9954500 & Πρόκλου 31, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ. 210 7560055.