Προ ημερών στην ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού Forbes αναρτήθηκε η κριτική του διεθνούς φήμης κριτικού γεύσης, John Mariani, για το ελληνικό εστιατόριο Nerai που βρίσκεται στο Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης. Αν και είναι γνωστός για την αυστηρότητά του, τα σχόλιά του για το εστιατόριο ήταν πραγματικά θριαμβευτικά.

11201871_416413855213972_8142706529145939675_n

20768225_727014714153883_3591986405499516240_n

Από την πρώτη στιγμή που το Nerai άνοιξε τις πρώτες του πριν από πέντε χρόνια ξεχώρισε ανάμεσα στα υπόλοιπα ελληνικά εστιατόρια, καθώς το ντεκόρ του είναι απίστευτα εκλεπτυσμένο και δεν θυμίζει σε τίποτα τουριστικό εστιατόριο, με ξεθωριασμένες αφίσες της Ακρόπολης, μπουζούκια και δίχτυα ψαράδων, όπως σημειώνει ο κριτικός. «Είναι στο επίπεδο ενός καλαίσθητου ιταλικού εστιατορίου», γράφει.

16938501_638817472973608_5946445367774536241_n

https_%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fjohnmariani%2Ffiles%2F2018%2F05%2FNERAI-FISH-IN-BROTH-1200x800

Και το φαγητό όμως του εστιατορίου στάθηκε αντάξιο του ντεκόρ. Υπό τις οδηγίες των τριών Ελλήνων ιδιοκτητών του εστιατορίου, Σπύρου Μενεγάτου, Κώστα Γιούση και Ντίνου Γουρμού, αλλά και του ταλαντούχου νέου τους σεφ, η ποιότητα της εξυπηρέτησης και του φαγητού έχει εκτοξευθεί. «Είναι το ωραιότερο ελληνικό φαγητό που έχω φάει σε αυτήν τη χώρα», γράφει χαρακτηριστικά ο Mariani.

29790689_824328714422482_1764166846944079985_n

13254148_519626674892689_449143914800589803_n

Το μενού περιλαμβάνει αμιγώς ελληνικά πιάτα, που αναδεικνύουν την γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας. Ο Mariani δοκίμασε αλειφές, σπανακόπιτα με αγκινάρες, άνηθο και φέτα, αλλά και κολοκυθάκια τηγανητά. Από σαλάτες επέλεξε φυσικά μια χωριάτικη, ελαφρώς πειραγμένη, καθώς περιείχε και βούτυρο ντομάτας. Παρήγγειλε επίσης και τηγανητό χαλούμι με φρέσκα σύκα και σαλάτα από φοινόκιο. Από κυρίως επέλεξε πησσί με αβγολέμονο, θυμάρι και ζελέ ούζου και μέντας. Άλλα πιάτα που τού έκαναν εντύπωση ήταν ο μουσακάς με πάπια, οι ντολμάδες, αλλά και η κακαβιά. Από τα επιδόρπια ξεχώρισε την καρυδόπιτα με παγωτό σοκολάτας και τα σαραγλί. Ο κριτικός φαίνεται να εντυπωσιάστηκε όμως και από τη λίστα των κρασιών, που το 20% είναι ελληνικά.

26814551_791416861047001_4268706587608346348_n

«Το έχω ξαναπεί ότι τα ελληνικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη έχουν υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά εκείνα όπως το Nerai δείχνουν τώρα ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα καλύτερα γαλλικά, ιταλικά, ιαπωνικά και αμερικανικά εστιατόρια της πόλης», καταλήγει ο κριτικός.

16684067_634439106744778_4618287374912665727_n

info
55 E 54th St, New York, NY 10022, Ηνωμένες Πολιτείες, Τηλ. +1 212-759-5554, nerainyc.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr