Η διοργάνωση ορόσημο για την εγχώρια γαστρονομία, στην λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ανέδειξε τα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα με το «Etrusco» να βρίσκεται για έκτη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση, αποσπώντας ακόμα καλύτερη βαθμολογία από πέρυσι.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα εστιατόριά του να βραβεύονται με 17/20 και 2 Χρυσούς Σκούφους το κερκυραϊκό Εtrusco, 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο το αθηναϊκό Botrini’s. Σημειώνουμε ότι ένας Χρυσός Σκούφος απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία 15/20 και πάνω, δύο Χρυσοί Σκούφοι απονέμονται σε εστιατόρια που βαθμολογούνται με 16,5/20 και πάνω (φέτος πήραν μόνο το Etrusco και το Funky Gourmet), ενώ οι άπιαστοι τρεις Σκούφοι απονέμονται σε εστιατόρια με βαθμολογία 18,5/20 και πάνω.

Το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής υπέγραψαν πέντε ταλαντούχοι Έλληνες σεφ που διαγράφουν μια εξαιρετική πορεία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Θάνο Φέσκο (Geranium, Kοπεγχάγη), Γιώργο Παπαζαχαρία (Maaemo, Όσλο), Μιχάλη Παπαφίλη (Epicure, Παρίσι), Φίλιππο Χρονόπουλο (Restaurant du Palais Royal, Παρίσι) και Γιώργο Κατάρα (Geranium, Kοπεγχάγη).

Αναφορικά με τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», πλέον ανεξαρτητοποιούνται και θα απονεμηθούν σε έναν ξεχωριστό θεσμό που θα τιμά αποκλειστικά την ελληνική κουζίνα. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαρτίου.

funky-gourmet
Funky Gourmet

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν και οι βαθμολογίες
Etrusco, Κέρκυρα: 17/20 (2 Χρυσοί Σκούφοι)
Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20 (2 Χρυσοί Σκούφοι)

Από έναν Χρυσό Σκούφο κέρδισαν όλα τα παρακάτω εστιατόρια:
Bortini’s, Αττική: 16/20
Σπονδή, Αττική: 16/20

varoulko9
Varoulko Seaside

Varoulko Seaside, Αττική: 16/20
Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20
Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20
Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20

TREEHOUSE
Treehouse

Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20
CTC, Αττική: 15/20
GB Roof Garden, Αττική: 15/20

hytra-anoigma
Hytra

Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20
Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20

++317__Noble_Gourmet_Restaurant_ELYSIUM
Noble Goumet Restaurant

Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20
Premiere, Αττική: 15/20
Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20
Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Δείτε επίσης
Χρυσοί Σκούφοι 2018: Ο Λευτέρης Λαζάρου συνεχίζει δυνατά!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr