To καλοκαίρι δεν τραβάει μόνο τα cocktails, θέλει και το τσιπουράκι του. Και γιατί να μην τα συνδυάσεις; Άλλωστε, τα cocktails με αποστάγματα είναι must!

Τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ, λοιπόν, κλείνουν το μάτι στο καλοκαίρι με μια νέα πρόταση, που κλέβει τις εντυπώσεις. Ο λόγος για τις 5 προτάσεις για cocktails με βάση το εξαιρετικό αυτό τσίπουρο, που προτείνει ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος και μπορείς να φτιάξεις και στο σπίτι. Ιδού, λοιπόν, οι συνταγές τους.

BABATZ_TSIPOURO

Grapirinia
Υλικά:
1 lime
2-3 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
40 ml grappa Μπαμπατζίμ Cabernet
τριμμένος πάγος
Σερβίρισμα: Σε χαμηλό ποτήρι cocktail.

Asso
Υλικά:
4/10 grappa Μπαμπατζίμ Cabernet
1/10 σιρόπι τριαντάφυλλο
2/10 χυμός βατόμουρο (όχι φρέσκο)
1/10 σιρόπι ζάχαρης
Σερβίρισμα: Χτυπάτε όλα τα συστατικά στο shaker και σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι cocktail.

Μαστίχα Fresh
Υλικά:
40ml μαστίχα
20 ml grappa Μπαμπατζιμ Ξινόμαυρο
20-30 ml χυμό φρέσκο αγγούρι
10 ml χυμό lime ή λεμόνι
5-10 ml σιρόπι ζάχαρης
Σερβίρισμα: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο shaker και σουρώνετε σε ποτήρι martini.

BABATZIM-ONLY-anoigma

Stromboli
Υλικά:
25ml grappa Μπαμπατζίμ Μοσχάτο,
25ml grenadini
κρασί λευκό (μη αρωματικό κατά προτίμηση)
Σερβίρισμα: Χτυπάτε όλα τα συστατικά στο shaker, σερβίρετε σε κλασικό ποτήρι cocktail και συμπληρώνετε λευκό κρασί από πάνω για να έχετε διχρωμία.

Monte Cassino Sunrise
Υλικά:
40 ml grappa Μπαμπατζίμ Ροδίτης
30ml limoncello
χυμό πορτοκάλι
15ml γρεναδίνη
Σερβίρισμα: Ανακατεύετε τα υλικά, σερβίρετε σε κλασικό ποτήρι cocktail και συμπληρώνετε με χυμό πορτοκάλι και από πάνω προσθέτετε τη γρεναδίνη.

info
Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.