Μετά την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, το φεστιβάλ με τις καλύτερες street food επιλογές που έχει γίνει πλέον θεσμός, επέστρεψε στο παλιό αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ στο Γκάζι, για τρία συνεχή τριήμερα.

Φέτος, το πιο «feelgood» φεστιβάλ της Αθήνας, που πραγματοποιείται τα τρία πρώτα τριήμερα του Μαΐου (4-5-6, 11-12-13, 18-19-20), παρουσιάζει μια ακόμα πιο μεγάλη ποικιλία από κουζίνες του κόσμου, όπου οι δεκάδες συμμετέχοντες προτείνουν τη δική τους άποψη για το τι είναι το «φαγητό του δρόμου». Πάνω από 30 καταστήματα λοιπόν, μας παρουσιάζουν μια street food πανδαισία, με αλμυρές και γλυκές προτάσεις, από την Κούβα ως την Μικρά Ασία, από την Ιταλία ως το Μεξικό, από την Ισπανία ως την Κίνα, από την Ταϊλάνδη ως την Βόρεια Ευρώπη, από τις ΗΠΑ ως τη δημιουργική ελληνική κουζίνα. Ανάμεσα τους και ειδικά μενού (π.χ. vegetarian και vegan), γευστικές αποκλειστικότητες και bars με μπίρες, ποτά και αναψυκτικά.

Το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία με μεγάλη ποικιλία γεύσεων από κουζίνες του κόσμου, χιλιάδες επισκέπτες και αρκετά sold out πιάτα. Για το δεύτερο τριήμερο (Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαϊου), το Athens Street Food Festival ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες του με ανανεωμένα μενού, πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους αλλά και με ένα πάρτι με πολλά δώρα το βράδυ του Σαββάτου.

ASFF 2018 poster

Το «φαγητό του δρόμου» είναι η τάση των τελευταίων ετών και το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι ενδεικτικό παράδειγμα της ανταπόκρισης του ελληνικού κοινού σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι επισκέπτες των προηγούμενων διοργανώσεων ξεπέρασαν τους 100.000, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η γενικότερη εικόνα του street food έχει αναδιαμορφωθεί αφού βλέπουμε ακόμα και καταξιωμένους σεφ να αποτυπώνουν τη δική τους δημιουργική εκδοχή street food.

info
Athens Street Food Festival, Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ., Γκάζι, www.athensstreetfoodfestival.gr
Είσοδος: 2,50€.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00-01:00 / Σάββατο 12:00-01:00 / Κυριακή 12:00-23:30.

Δείτε επίσης
ΔΩΔΩΝΗ «μαγειρεύει» στο Athens Street Food Festival 2018