Έξι ανερχόμενα αστέρια της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής και τρεις παγκοσμίου φήμης Γάλλοι σεφ πλαισιώνουν μια σειρά από μοναδικές γαστρονομικές βραδιές στα εστιατόρια του Ομίλου Ανδρώνης στην Οία.

Οι προσκεκλημένοι σεφ και το πρόγραμμα

giakalis

Παναγιώτης Γιακαλής: 29/6- Lauda Restaurant
Η διαμόρφωση του ύφους της μαγειρικής του Παναγιώτη Γιακαλή προέκυψε σταδιακά με την επιλεκτική θητεία δίπλα σε χαρακτηριστικές μορφές της παγκόσμιας γαστρονομίας όπως οι βραβευμένοι από τη Michelin Andrea Berton, του εστιατορίου «Trussardi alla Scala» στο Μιλάνο, και Eric Frechon με τον οποίο συνεργάστηκε στο Παρίσι και στο εστιατόριο «Σπονδή» στην Αθήνα. Πλέον, το ταλέντο του ξεδιπλώνεται επιδέξια στο «Malabar» του ξενοδοχείου «The Margi» στη Βουλιαγμένη.

dimitris-stamoudis

Δημήτρης Σταμούδης: 8/7- Lycabettus Restaurant
Η εντυπωσιακή επαγγελματική σταδιοδρομία του Δημήτρη Σταμούδη περιλαμβάνει θητεία σε κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων όπως η «Σπονδή» στην Αθήνα, το «Noma» στην Κοπεγxάχη, το «Martin Berasategui» στο Σαν Σεμπαστιάν, το «Le Bristol» στο Παρίσι κ.ά. Το προφίλ της κουζίνας του συνδυάζει τη φινέτσα του γαλλικού στοιχείου το οποίο συμπληρώνει με ελληνικές νότες δίνοντας πάντα προτεραιότητα στα φρέσκα εγχώρια υλικά που αναδεικνύει με σύγχρονες τεχνικές.

binon

Arnaud Bignon: Lauda Restaurant- 18/07, 19/07
Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε στην εμβληματική Σπονδή στην οποία ήταν σεφ επί σειρά ετών. Χαρακτηριστικό της κουζίνας είναι οι διακριτικές πινελιές που προσδίδει σε κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ δίνοντάς τους μια ξεχωριστή διάσταση ενώ το ταλέντο και η πολυετής θητεία του δίπλα σε φημισμένους σεφ όπως οι Alain Ducasse και Eric Frechon ήταν το εισιτήριο που τον οδήγησε στη θέση του επικεφαλής στην κουζίνα του βραβευμένου πλέον με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου «The Greenhouse» στο Λονδίνο. Οι αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια που μαγείρευε με τον παππού και τη γιαγιά χρησιμοποιώντας φρεσκοκομμένα προϊόντα από τον κήπο τους εξακολουθούν να επηρεάζουν την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα.

Bessem Ben Abdallah: 30/07 Lycabettus Restaurant
Ο Γάλλος σεφ με ρίζες από τη Λιβύη, κατάφερε να γίνει το συνώνυμο της υψηλής γαστρονομίας απολαμβάνοντας απλά και μόνο το δημιουργικό παιχνίδι με τους φρέσκους και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων, την αφαίρεση, την απόλαυση και τις αποχρώσεις. Η παρουσίαση των πιάτων του είναι πάντα κομψή και σύγχρονη.

tsiotinis

Αλέξανδρος Τσιοτίνης: 8/8- Lycabettus Restaurant
Η μαγειρική του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, σεφ και συνιδιοκτήτη του εστιατορίου «CTC», χαρακτηρίζεται από μία αρτίστικη προσέγγιση αφού αντιμετωπίζει ένα πιάτο όπως έναν λευκό καμβά και τη διαδικασία ενός γεύματος ως ένα γαστρονομικό ταξίδι. Οι φημισμένες κουζίνες των Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot είναι ένα κομμάτι μόνο της γαστρονομικής του διαδρομής ενώ το πιάτο που φέρει την υπογραφή του είναι η «Κρητική Σαλάτα σε Γλαστράκι» το οποίο μάλιστα του χάρισε και την πρωτιά στον περσινό διαγωνισμό των νεαρών σεφ της χρονιάς του San Pellegrino.

herve

Hervé Deville: 15/ 08, 16/08- Lauda Restaurant
Η φιλοσοφία του Hervé Deville, σεφ του εστιατορίου δυο αστέρων Michelin «Sketch», στο Mayfair του Λονδίνου, ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην κλασική γαλλική κουζίνα και στις σύγχρονες τεχνικές. Δεδομένης της εμπειρίας, του πάθους και των καινοτόμων συνδυασμών που παρουσιάζει στα πιάτα του συνδυάζοντας την ντελικάτη παραδοσιακή γαλλική κουζίνα με τις νέες τεχνικές, το μενού που αναμένεται να παρουσιάσει αναμένεται εντυπωσιακό. Όπως και των υπόλοιπων επιλεγμένων προσκεκλημένων άλλωστε…

13233052_10209422369774647_2604975937581088103_n

Αντώνης Πεχλιβανάκης: 28/ 8- Lauda Restaurant
Ο Αντώνης Πεχλιβανάκης ταξίδεψε από την Ελλάδα έως την Ταϊλάνδη για να γνωρίσει από πρώτο χέρι ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η αρωματική αυτή κουζίνα! Τον γνωρίσαμε από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό του Top Chef όμως η κουζίνα που παρουσίασε τότε ήταν ενδεικτική μόνο της μετέπειτα σταδιοδρομίας του. Βασικά χαρακτηριστικά του μαγειρικού του προφίλ είναι ο διαρκής πειραματισμός με τις γεύσεις και τις υφές, καθώς και η χρήση εξαιρετικά προσεγμένων υλικών στην κουζίνα του.

athinagoras-kostakos1

Αθηναγόρας Κωστάκος: 5/9- Lycabettus Restaurant
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος έχει συνεργαστεί φημισμένα εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως το «Pil-Poul», το «Trocaderro», στο Sofitel της Γαλλίας και το «Espandon» στο Ritz. Βραβεία εθνικά και διεθνή εμπλουτίζουν την επαγγελματική του πορεία, ενώ ως μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Γαστρονομίας συνετέλεσε σημαντικά στη διάδοση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Αποκορύφωμα της εντυπωσιακής του σταδιοδρομίας ήταν η διάκρισή του στο τηλεοπτικό Top Chef ενώ η βράβευση του εστιατορίου Bill&Coo στη Μύκονο επιβεβαιώνει επαναλαμβανόμενα τη δίκαιη ένταξή του ανάμεσα στους χαρισματικότερους επαγγελματίες της γενιάς του.


thodoris-papanikolaou

Θοδωρής Παπανικολάου: 12/9- Lycabettus Restaurant
Ο Θοδωρής Παπανικολάου είναι από τις πιο αντιπροσωπευτικές μορφές που στέκονται στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής σκηνής. Τα σημαντικά δείγματα της γαστρονομικής του γραφής ξεδιπλώνει στο εμβληματικό «Σελήνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, στον Πύργο της Σαντορίνης, αναδεικνύοντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο τα αγαθά της σαντορινιάς γης.

info
Andronis Exclusive, Οία, Σαντορίνη
Lycabettus Restaurant: τηλ: 22860 72041-3
Lauda Greek Nuvelle Cuisine: τηλ: 22860 72182-3
www.andronisexclusive.com