Η πανέμορφη πόλη της Νάουσας υποδέχεται για ακόμη μια χρονιά τους οινόφιλους στην εκδήλωση «Νάουσα, Η Πόλη του Οίνου», η οποία φέτος πραγματοποιείται από τις 9 έως και τις 11 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς«ΒΕΤΛΑΝΣ».

Στη φετινή εκδήλωση, το Ξινόμαυρο αποκαλύπτεται μέσα από τις υποζώνες της Νάουσας, τη δυνατότητα εξέλιξής του στο χρόνο, αλλά και την «αντιπαράθεσή» του, τόσο με άλλα ελληνικά κρασιά όσο και με Βουργουνδίες και Barolo. Για άλλη μια χρονιά, την οργάνωση του προγράμματος έχει αναλάβει ο Γιάννης Καρακάσης MW, παρουσία καταξιωμένων εισηγητών όπως οι Δρ. Στέφανος Κουνδουράς, Δρ. Γιάννης Βογιατζής και οινοποιών της ζώνης. Επίτιμος προσκεκλημένος, ο Άγγλος Lance Foyster MW, ιδιοκτήτης της Clark Foyster Wines Ltd, που θα συμμετέχει στο πάνελ με θέμα την εξαγωγική δυναμική των κρασιών ΠΟΠ Νάουσα.

naousa-poli-oinou

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους οίνους των Ναουσαίων παραγωγών και να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα, ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες για παιδιά, graffitiμε έμπνευση το λογότυπο του Συνδέσμου της Νάουσας, έκθεση με ξυλόγλυπτα και κοσμήματα. Οι Φίλοι του Καρναβαλιού Νάουσας με τα ξωτικά τους θα μας βάλουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η εκδήλωση μνήμης για τους ανθρώπους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην πρόσφατη ιστορία της Νάουσας (Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου/17:30) με συντονιστές τους Αλέξανδρο Οικονόμου και Τάκη Μπαϊτση, που θα κλείσει με δοκιμή αντιπροσωπευτικών κρασιών των οινοποιών που πλέον δεν βρίσκονται εν ζωή.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου η καρδιά του Ξινόμαυρου θα χτυπάει σε όλη την πόλη της Νάουσας, με εκδηλώσεις στα winebars και τα εστιατόρια, ενώ τα οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους με ειδικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, προσφέρεται επίσης η δυνατότητα επίσκεψης στο Σπίτι του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» («Βόλτα στην παράδοση της Νάουσας»), εξερεύνησης της ΠΟΠ ζώνης μέσα από μια περιπατητική διαδρομή με τους TRIGIRO.

info
9 – 11 Δεκεμβρίου 2016, Πολυχώρος Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς «ΒΕΤΛΑΝΣ». Γενική είσοδος τριημέρου: 5€, Ειδικό πακέτο: 40€ (περιλαμβάνει γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο (βλ. πρόγραμμα).