Εάν αγαπάς και ασχολείσαι με το κρασί, είτε επαγγελματικά, είτε ως οινόφιλος, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»,που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Athens. Εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις, μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή, επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποικιλία αποσταγμάτων.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των ΒορΟινών, θα πραγματοποιηθούν και διάφορα απολαυστικά, ενημερωτικά και διασκεδαστικά οινικά happenings.

Wine in Moderation

Στα πλαίσια της εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος υποστηρίζει το πρόγραμμα Wine in Moderation – art de Vivre για το οποίο θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση στην αίθουσα «Esperides» του ξενοδοχείου Hilton. Στις 30 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 λοιπόν το κοινό θα ενημερωθεί για τις αξίες και την παράδοση της οινικής κουλτούρας σε σχέση με έναν σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Historical_Tags_20years

ΒορΟινές Περιηγήσεις στην πόλη

Το διάστημα που προηγείται της κεντρικής εκδήλωσης και συγκεκριμένα από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου, ποικίλες οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις, όπως masterclasses, wine pairings και ατελείωτες γευστικές δοκιμές, έχουν προγραμματιστεί σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Βρες το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.voroina.gr.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των ΒορΟινών,
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, επίσης στο Hilton Athens και θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2017, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου.

Ώρες λειτουργίας:
12.00-17.00 για επαγγελματίες
(Είσοδος: Δωρεάν με προεγγραφή στο www.voroina.gr)

17.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό
(Είσοδος: 8 ευρώ |Με προεγγραφή στο www.voroina.gr 5 ευρώ)

info
www.voroina.gr

Δείτε επίσης
5 πράγματα που αξίζει να ξέρετε για το Μαυροτράγανο
Οι σεφ του Olive ψηφίζουν ποικιλίες κρασιού!