Με ελληνικές γεύσεις και αρώματα θα γεμίσει το μεγάλο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας “PGE Narodowy”, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, με την 1η Greek Food Week που πραγματοποιείται στην Πολωνία, να συστήνει στους επισκέπτες της έκθεσης τον πλούτο των ελληνικών προϊόντων.

krasi

H North Events, σε συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης έκθεσης τουρισμού για την Ελλάδα (Grecka Panorama), που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βαρσοβία, ανακοίνωσε και τη 2η έκθεση, παρουσιάζοντας και την 1η Greek Food Week. Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση που θα παρουσιάζει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τα προϊόντα της Ελλάδας, σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται: ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντα, βιολογικά, specialty foods, φέτα και κίτρινα τυριά, ελαιόλαδο, ελιές και προϊόντα ελιάς, μέλι, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αλιεύματα και αλίπαστα, κρεατοσκευάσματα και αλλαντικά, ζυμαρικά και όσπρια, αρτοσκευάσματα και προϊόντα ζύμης, νερά, χυμοί και αναψυκτικά, κρασιά, μπύρες και αποστάγματα.

tyria

Παράλληλα με την έκθεση θα τρέχουν και άλλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων γευσιγνωσίες ελαιολάδου, ελιών, φέτας, κίτρινων τυριών, κρασιού μπύρας και αποσταγμάτων, σεμινάρια (π.χ. για τη μεσογειακή διατροφή) και διαλέξεις οι οποίες, μάλιστα, για πρώτη φορά υποστηρίζονται από την UNESCO.

Στόχος της Greek Food Week είναι το χτίσιμο της εικόνας και της ταυτότητας του ελληνικού προϊόντος και η αναγνωρισιμότητα της ελληνικής γαστρονομίας στην Πολωνία. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στην Πολωνία, οι ελληνικές εξαγωγές ξεπέρασαν το ποσό των € 300.000.000, την περίοδο 2009-2014, σημειώνοντας 60% αύξηση, με κύρια εξαγώγιμα προϊόντα τα νωπά φρούτα, τα τυριά, τα νωπά ψάρια και φιλέτα, και το ελαιόλαδο, ενώ η χώρα αποτελεί μία δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά, σχεδόν 39 εκατομμυρίων κατοίκων, με ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στην Ευρώπη, αφού ήδη καταλαμβάνει την 8η θέση ως οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

pr-1105-foodpo16

info
3-4 Δεκεμβρίου, 1η Greek Food Week, Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας “PGE Narodowy”, Πολωνία.