Τη Δευτέρα 18 Μαΐου, το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου είναι ανοιχτό για ξεναγήσεις -με ελεύθερη είσοδο- στη μοναδική συλλογή ανοιχτηριών φιαλών κρασιού.

museum-main-el

Οι επισκέπτες θα έχουν παράλληλα την τύχη να δουν από κοντά εργαλεία αμπελοοινικής τέχνης, αλλά και μια νέα ενότητα σκευών κατανάλωσης κρασιού από την αρχαιότητα.

museum-4

Η μέρα θα κλείσει με το νέο έργο σε πρώτη εκτέλεση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με τίτλο “Συμπόσιον”. Το έργο είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα το κρασί και τον έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά προστίθεται στην ελληνική μουσική εργογραφία, ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για το κρασί και τις ανθρώπινες ηδονές, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στην αδιάκοπη πορεία της στους αιώνες. Ερμηνεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Συμμετέχει η Μέλα Γεροφώτη. Στο πιάνο ο συνθέτης.

museum-1

info
Aπό τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Το Κτήμα Γεροβασιλείου βρίσκεται στην Επανομή, 25 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης και 15 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία», www.gerovassiliou.gr
Είσοδος ελεύθερη.