Από 9 έως 15 Οκτωβρίου επιστρέφει για τρίτη χρονιά η Athens Beer Week, μία εβδομάδα γεμάτη μπίρα, με πρωτοποριακές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας και των προαστίων της.

Το 2015 η έκθεση Ζυθογνωσία εγκαινίασε την εβδομάδα μπίρας Athens Beer Week, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης, κάτι που επαναλήφθηκε και πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ζυθογνωσία» του 2016. Φέτος, η Athens Beer Week επέστρεψε πιο θεματική, επιδιώκοντας να φέρει την craft, κυρίως, μπίρα και δη την ελληνική, σε χώρους που δεν τη συναντάμε ευρέως ή σε χώρους που δεν έχει εδραιώσει τη θέση της. Σε εστιατόρια, όπου προτείνονται ειδικοί συνδυασμοί μπίρας με φαγητό και σε κορυφαία αθηναϊκά μπαρ, όπου η μπίρα συνδυάζεται ευφάνταστα με άλλα ποτά, σε κοκτέιλ και όχι μόνο.

mpira1

Οι σεφ σε τέσσερα σεφ επιλεγμένα εστιατόρια δημιούργησαν πρωτότυπα μενού για συγκεκριμένες μπίρες. Πρόκειται για το Steak Bar by Kiku – Yolenis στο Κολωνάκι, με έμφαση στο κρέας και Hytra Απλά στο Νέο Κόσμο, με αντικείμενο το εξωτικό street food, το Nolita στο Κεφαλάρι, με σύγχρονη ιταλική κουζίνα το εστιατόριο Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με έμπνευση.

Η ομάδα των bartenders του Odori, της πρώτης all day βερμουτερίας της πρωτεύουσας σχεδίασε αποκλειστικά για την Athens Beer Week τέσσερα κοκτέιλ, το καθένα με βάση μπίρα διαφορετικής κατηγορίας. Πρόκειται για το Sandy με μπίρα lager, το Mare Mediterrananeo με μπίρα IPA, το Beer Americano με μπίρα αββαείου και το Manhattan stout με μπίρα stout. Σημειώνουμε επίσης ότι τα κοκτέιλ μπίρας είναι σπάνια ή απόντα από την ιδιαίτερα ζωντανή ελληνική σκηνή των μπαρ.

MPIRA-ANOIGMA

Στο πνεύμα του αγγλοσαξονικού ρητού που θέλει τη μπίρα μετά το ουίσκι να… «τραβιέται» χωρίς ρίσκο («whisky and beer, never fear»), το κορυφαίο μπαρ CV Distiller, με την πλέον εντυπωσιακή γκάμα malt ουίσκι στην Ελλάδα, συνδυάζει μοναδικά επιλεγμένα ουίσκι με ανάλογες μπίρες, στο πλαίσιο της δράσης «The Barley Brothers: Όταν η μπίρα συναντάει το ουίσκι».

Τέλος, με πάρτι – έκπληξη στο εστιατόριο Mama Roux στην οδό Αιόλου, κλείνει η πρώτη μέρα της έκθεσης Ζυθογνωσία, στις 14 Οκτωβρίου, για όσους… αντέχουν. Ιδανικό για αυτούς που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ανεβασμένη διάθεση, με ρυθμούς ζωντανής τζαζ μουσικής, τρώγοντας σάντουιτς Po’boys με λουκάνικο ή επιλέγοντας από το στάνταρ μενού του εστιατορίου, μαζί φυσικά με –τι άλλο;– άφθονη χειροποίητη μπίρα.

Info
www.zythognosia.gr