Το εγχείρημα Goût de France πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά με περισσότερους από 2000 σεφ σε κάθε γωνιά της υφηλίου να σερβίρουν ταυτόχρονα στις 21 Μαρτίου πιάτα που μιλούν άπταιστα γαλλικά.

Alain-Ducasse-stockmans-_Heikki-Verdurme

Η διεθνούς βεληνεκούς πρωτοβουλία που υπογράφει ο Μονεγάσκος σεφ Alain Ducasse και το γαλλικό υπουργείο εξωτερικών και διεθνούς ανάπτυξης, αποσκοπεί στην προώθηση της τέχνης του ζην αλά γαλλικά, των τοπικών προϊόντων καθώς και της Γαλλίας ως προορισμού. Ο γευστικός προσανατολισμός των μενού που θα ετοιμάσουν οι σεφ των εστιατορίων που συμμετέχουν στηρίζεται σε μια κουζίνα με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι συνδυάζοντας την αρμονία μεταξύ καλού φαγητού και περιβάλλοντος. Άξιο αναφοράς επίσης είναι ότι καθένα από αυτά θα καταβάλει 5% των πωλήσεων σε μια εγχώρια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και του περιβάλλοντος.

FOOD_ADOUR_Pierre-Monetta

Δείτε στο παρακάτω video τον περίφημο σεφ Guy Savoy να μιλά για την εκδήλωση:

Η ιδέα έχει τις ρίζες της στα «Επικούρεια Δείπνα» που εγκαινίασε ένας από τους θεμελιωτές της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας, ο Auguste Escoffier το 1912: μια μέρα, ένα μενού, σε πόλεις ανά τον κόσμο, με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Η πρωτοβουλία Goût de France- Good France την εξελίσσει εντάσσοντας στη δράση εστιατόρια διαφορετικής κατηγορίας. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν καλούνται να διαμορφώσουν το μενού τους σύμφωνα με την παρακάτω ακολουθία: απεριτίφ και καναπεδάκια, ορεκτικό, κυρίως πιάτο(α), τυριά, επιδόρπιο(α), συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες. Πέρα από τα εστιατόρια- ανάμεσά τους και 28 ελληνικά- οι γαλλικές πρεσβείες συμμετέχουν στο εγχείρημα διοργανώνοντας από την πλευρά τους δείπνο στις πρεσβευτικές κατοικίες.

_ADAD_FOOD

Δείτε το σχετικό trailer της διοργάνωσης:

Σημειώνουμε ότι η φέτος η Ελλάδα, με 65 εστιατόρια σε 15 πόλεις της Ελλάδας να στρώνουν τραπέζι «αλά γαλλικά», είναι τρίτη χώρα σε αριθμό συμμετοχών. Θυμίζουμε το 2015 συμμετείχαν 15 εστιατόρια και 21 το 2016.

Τα εστιατόρια που θα συμμετάσχουν στην Ελλάδα είναι τα εξής:
Αθήνα
2Mazi
360°
7 Food Sins Gastropub
Artisanal Lounge & Gardens
Atrium Greek bistro Hotel Herodion
Avenue Bistro & Bar
Aθήρι
Balthazar
Barabicu
Black Duck Multiplarte
Chapeau
Chefi the restaurant
Chez Violette
Cinque wine and deli bar
CTC urban Gastronomy
Druid
Gaspar
Καράβι στο ξενοδοχείο Sofitel Athensairport
La Pantera Negra
Le Monde Group
Λάιμ bistro
Makalo
Malabar Inhouse του ξενοδοχείου The Margi
Mathimata Mageirikis Culinary Center & Cookery Club
Mayor
Mimaya
Modern Rooftop Dining
Oozora The house
Polly Maggoo
Première στο Intercontinental
Πύργος Πετρέζα
Rosebud
Spiros & Vasilis
The Parliament NJV Athens Plaza Hotel
Το Μαύρο Πρόβατο
Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café
Vezené

Βόλος
Basilico, cucina e pizza

Θεσσαλονίκη
Avenue 48
Clochard
Diplomatico
Dome Real Cuisine
Funky Burger
La place Mignonne
Marmita Cooking Lab
Paparouna wine restaurant & Cocktail bar
Remvi
Seros prime dining

Κέρκυρα
Pomo d’Oro Corfu
Scheria Restaurant

Κόρινθος
Kaze

Κρήτη
Σκούφος & Οίνος
Κέντρο Μαγειρικών Σπουδών (Ηράκλειο)
Serenissima (Χανιά)

Λακωνία
Taygetosbalcony Hotel

Λάρισα
Εστιατόριο Βόσπορος

Μεσολόγγι
Avant Garde

Πάτρα
Bodegas Restaurant Bar & Coffee
La brasserie de Patras
Maverick
Terra Bistro

Πήλιο
Γευσοκράτορας

Πήλος
Poseidonia Café restaurant

Ρίο Πατρών
Ναύτ-οικο Casual dining

Σίφνος
Cayenne Restaurant – Art Gallery

Σπάρτη
Εστιατόριο Χρώματα

Φωτογραφίες: Pierre Monetta, Heikki Verdurme,

Μην χάσετε στις 20 Μαρτίου το μεγάλο αφιέρωμα του Olivemagazine.gr στην εθνική κουζίνα της Γαλλίας

Bon appétit!

info
http://us.france.fr/en/goodfrance2017
http://www.ambafrance-gr.org/

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr