Η Ντίνα Νικολάου μέσα από το ολοκαίνουριο βιβλίο της δίνει απαντήσεις σε όλα τα εύλογα ερωτήματα ενός ανθρώπου, που έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την κουζίνα.

Το νέο της βιβλίο, «Μόνος στην κουζίνα – Συνταγές και συμβουλές για πρωτάρηδες στην κουζίνα», είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κορίτσια και αγόρια, φοιτητές και εργένηδες, πρωτάρηδες μέχρι και εντελώς άσχετους με τη μαγειρική. Το βιβλίο περιέχει συμβουλές που ούτε η μαμά σου δεν θα μπορούσε τόσο τακτικά και τεκμηριωμένα να σου δώσει. Από την οργάνωσή της κουζίνας σου με τα απολύτως απαραίτητα σκεύη και εργαλεία που θα χρειαστείς, τα ψώνια και τα βασικά υλικά μέχρι τη διαχείριση, την αποθήκευση και τη συντήρηση των τροφίμων. Γιατί εδώ η Ντίνα δεν δίνει απλώς συνταγές και λύσεις, σου ανοίγει ορίζοντες.

vivlio nikolaou

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Τελειώσαμε με τα ντουλάπια, το ψυγείο, τα μυρωδικά και τα μπαχάρια; Δες τι μπορείς να κάνεις με τα φρέσκα και τα κατεψυγμένα λαχανικά που θα βρεις στην αγορά. Ξέρεις πόσες ομάδες από σαλάτες μπορείς να φτιάξεις; Με φρέσκα, ωμά και ψητά λαχανικά, με όσπρια ή ζυμαρικά; Δες πώς θα βράσεις σωστά τα ζυμαρικά και ποιες οι βασικές τους σάλτσες. Μάθε για το ρύζι, τα είδη του και πώς να μαγειρέψεις και να συμπεριφερθείς στο καθένα. Το αβγό και όλοι οι τρόποι για να το απολαύσεις είναι εδώ. Όπως και το κοτόπουλο, το μοσχαράκι, το χοιρινό, ο κιμάς και τα μπέργκερ, τα ψάρια, οι ζύμες του εμπορίου και οι πίτες, οι πίτσες και, φυσικά, οι κονσέρβες όχι σαν λύση ανάγκης αλλά σαν αφορμή δημιουργίας. Και ολίγα γλυκά για το happy end, γιατί πώς αλλιώς; Ντίνα Νικολάου είναι, δεν θα σε φίλευε ένα γλυκάκι νομίζεις;

info
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε όλα τα βιβλιοπωλεία.