Για τρίτη χρονιά ομάδα αντιεξουσιαστών επιδιώκει να σπείρει τον πανικό διαδίδοντας ότι έχει δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ προϊόντα μεγάλων εταιριών σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η είδηση αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην οποία η ομάδα, ονομάζοντας το σχέδιό τους «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» διευκρινίζει τους λόγους που επιλέγει να κάνει το συγκεκριμένο «σαμποτάζ» τις ημέρες των γιορτών. Αναφέρουν λοιπόν χαρακτηριστικά ότι αυτές τις μέρες «χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν δηλητηριάσει προϊόντα με υδροχλωρικό οξύ και πρόκειται να ξεκινήσουν να τα επανατοποθετούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από αύριο, 20 Δεκεμβρίου έως και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές», ενώ στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως «όλο αυτό το πανηγύρι έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών-νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους».

Μετά λοιπόν από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για το γεγονός, ο Ε.Φ.Ε.Τ. εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για προληπτική απόσυρση των παρακάτω προϊόντων ανεξαρτήτως παρτίδας.

*Μεμονωμένες συσκευασίες COCA – COLA σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
*Μεμονωμένες συσκευασίες COCA – COLA LIGHT σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
*Συσκευασίες Παριζάκι Υφαντής των 500γρ. και των 350γρ.
*Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι πέρυσι, όταν πάλι αντιεξουσιαστές είχαν ανακοινώσει το αντίστοιχο σχέδιό τους, μεγάλες εταιρίες είχαν προβεί σε ανάκληση προϊόντων χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί η δηλητηρίαση.

Oι φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι αντιεξουσιαστές και που φέρονται να δείχνουν το πώς δηλητηριάζουν τα τρόφιμα:

dil

dil1

dil2

dil3

dil4