Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κρασιού, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου από την Επανομή και ο Πάρης Σιγάλας από τη Σαντορίνη, θα συναντηθούν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο wine bar «by the glass».

Σκοπός τους είναι να μας ξεναγήσουν στα μυστικά των κρασιών τους και να διασταυρώσουν τα… μπουκάλια τους για να μας δώσουν την ευκαιρία να γευτούμε έναν αγώνα κυριολεκτικά «σώμα με σώμα» ανάμεσα στο Ασύρτικο και τη Μαλαγουζιά.

Η συνάντηση των δυο μεγάλων παραγωγών ανοίγει ουσιαστικά την οινική σεζόν της Αθήνας και αποτελεί το τρίτο μέρος της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το by the glass με στόχο την γνωριμία των οινόφιλων με τους ανθρώπους του ελληνικού κρασιού. Όσοι βρεθούν στο χώρο της… αναμέτρησης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους παραγωγούς και να μάθουν τις λεπτομέρειες, τις ιδιαιτερότητες και τα μυστικά για κάποια από τα καλύτερα κρασιά που παράγει η χώρα μας.

Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, στις 9 μ.μ.

Τα κρασιά που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι φίλοι του κρασιού θα είναι: από το Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά ’13, Chardonnay ’12, Άβατον ’11 και από το Κτήμα Σιγάλα Σαντορίνη ’13 και ’08, Μαυροτράγανο ’12.
Τα κρασιά θα συνοδεύονται από:
-Τόνο με ρεβίθια, σαλάμι Λευκάδος, τσάιβς και λουίζα
– Μίνι σαλάτα σε μαύρο ψωμί με γαρίδες, μους αβοκάντο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
– Rib eye με πουρέ ψητής πατάτας με τρούφα, σπαράγγια, φρικασέ μανιταριών και σάλτσα από μαυροτράγανο.
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ / άτομο, Κρατήσεις: 210.32.32.560 «by the glass», Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Αθήνα