Μια ξεχωριστή γευσιγνωσία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια της πτήσης KL605 από το Άμστερνταμ με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο.

Υπό την καθοδήγηση της οινοχόου Thérèse Boer, οι επιβάτες που ταξιδεύσαν στην World Business Class δοκίμασαν τρεις λευκούς και τρεις ερυθρούς οίνους. Τα δύο κρασιά που ξεχώρισαν θα σερβίρονται στην World Business Class το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της KLM που οργανώθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας κατά τη διάρκεια διηπειρωτικής πτήσης. Επιβάτες της World Business Class, δημοσιογράφοι και οι ειδικοί του κρασιού της KLM δοκίμασαν έξι κρασιά κατά τη διάρκεια μιας τυφλής δοκιμής. Στο τέλος της δοκιμής η Thérèse Boer αποκάλυψε ποια κρασιά είχαν δοκιμάσει. Τα δύο που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία και θα προσφέρονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων από το φθινόπωρο είναι το The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Γαλλία) και το Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Χιλή).

jonnie_thereseklm_wineedited

Γεύματα και οίνοι από τους Jonnie και Thérèse Boer
O Jonnie Boer, o γνωστός Ολλανδός σεφ με τα τρία αστέρια Michelin, συμμετείχε στην πτήση αυτή της KLM για το Σαν Φρανσίσκο. Η KLM πρόκειται να προσφέρει έως τις 26 Οκτωβρίου στην World Business Class τις δημιουργίες του, στις πτήσεις που αναχωρούν από το Άμστερνταμ. Ο Jonnie εξήγησε στους επιβάτες πώς δημιούργησε τα γεύματα για την KLM και ποιοι παράγοντες έπρεπε να ληφθούν υπόψη κατά την προετοιμασία των συνταγών.

Επιπλέον, από αυτό το μήνα, η KLM προσφέρει ένα λευκό κρασί που έχει επιλεγεί ειδικά από την Thérèse, δημιουργία του παραγωγού Ken Forrester: το Old Vine Reserve Chenin Blanc 2014. Το κρασί είναι εξίσου εξαιρετικό στον αέρα όπως και στο έδαφος, ενώ η δοκιμή του κατά τη διάρκεια της πτήσης δίνει την αίσθηση ενός ακόμη πιο πλούσιου σώματος.