Ένα ακόμη pop-up εστιατόριο του Cucina Caruso με γιορτινή διάθεση και κεντρικό χορηγό το Lurpak, ετοιμάζεται για την Πέμπτη 7/12 ως και την Κυριακή 10/12/2017, στον φιλόξενο χώρο του Atrium restaurant στο ξενοδοχείο Ηρώδειο.

Το μενού αυτού του pop-up χαρακτηρίζεται από κλασικά πιάτα της διεθνούς αστικής κουζίνας, πειραγμένα κατά την λογική του Δημήτρη Παπαζυμούρη.

Κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα ποτήρι κρασί επιλεγμένο για να συνδυάζεται ιδανικά από τον Ανδρέα Ματθίδη, τον πρόεδρο των Ελλήνων οινοχόων. Σ’ αυτό το pop-up θα δοκιμάσετε 5 κρασιά απ’ το ανερχόμενο, ποιοτικό οινοποιείο του Χρήστου Μπαραφάκα στη Νεμέα και συγκεκριμένα τις Νεράιδες στο καλωσόρισμα, την λευκή και ερυθρή Idea, το νέο Apocalypsis που είναι 100% Αγιωργίτικο και τέλος το σπάνιο Φυλαχτό με το επιδόρπιο. Επίσης θα δοκιμάσετε τη ροζέ Τομή απ’ το πολύ αξιόλογο οινοποιείο Τρουπή στην Μαντινεία, από 100% Μοσχοφίλερο.

Caruso_20160713_0212-1024x682

Από πλευράς μενού να δοκιμάσετε στα πρώτα πιάτα, την πλέον εξελιγμένη εκδοχή του αποδομημένου μουσακά του Δημήτρη Παπαζυμούρη, με αργομαγειρεμένο επί 6ωρο ραγού μοσχαριού και μπεσαμέλ με καπνιστή μελιτζάνα. Ως εναλλακτική επιλογή προτείνει μια χειμωνιάτικη σούπα μπρόκολου με μπλε τυρί Danablu Castello και τσιπς από καραμελωμένο μπέικον. Στη συνέχεια προτείνει μια πράσινη σαλάτα που θα έχει μέσα στα χορταρικά της κάποιες γευστικές εκπλήξεις. Στα κυρίως, δεσπόζει η συνταγή του φιλέτου ταρτάρ, ελαφρά πικάντικου που θα συνοδεύεται από πατάτες κομμένες αλά γαλλικά. Ως εναλλακτική για όσους δεν τρώνε ωμό κρέας, θα έχουν ατομικά χοιρινά φιλέτα Γουέλινγκτον (ψαρονέφρι σε σφολιάτα) με γέμιση από ξινόμηλα, δαμάσκηνα και καρύδια. Θα συνοδεύεται από μια σάλτσα «Αγιωργίτικο» από φρέσκο κρασί του Μπαραφάκα, η οποία περιέχει Κορινθιακή σταφίδα.

Τέλος, στα επιδόρπια θα έχετε την επιλογή ανάμεσα σε δύο κλασικά γλυκά των 70’s, μια πολύ μεστή και γευστική κρεμ καραμελέ και ένα αχνιστό και φουσκωμένο σουφλέ σοκολάτας που θα έρχεται με συνοδεία κρέμας γάλακτος.

info
Την Πέμπτη 7/12 θα υπάρχει ένα σερβίρισμα που ξεκινάει στις 21:00.
Την Παρασκευή 8/12 και το Σάββατο 9/12 θα υπάρχουν δύο σερβιρίσματα, το πρώτο 19:00-21:20 και το δεύτερο 21:30 – 24:00. Την Κυριακή 10/12 θα υπάρχει ένα σερβίρισμα στις 14:30.

Ηρώδειο: Ροβέρτου Γκάλλη 4
Κρατήσεις: 210 9236 832
45€/ άτομο που περιλαμβάνει φαγητό και κρασί
http://caruso.gr/