Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός Restaurant 100 Awards, που θα αναδείξει τα 100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια για το 2017, με την τελετή απονομής να έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου στην Αθήνα.

Μόλις ανακοινώθηκαν λοιπόν οι shortlists για πέντε από τις δέκα επιμέρους κατηγορίες βράβευσης, με την power list των κορυφαίων εστιατορίων να έχει διαμορφωθεί από την ψήφο 100+ επωνύμων εκπροσώπων του business, του lifestyle και της γαστρονομίας. Οι μεγάλοι νικητές της κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής την Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 20:30, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, όπου θα αποκαλυφθεί και η κατάταξη κάθε επιμέρους εστιατορίου στην συνολική εκατοστάδα.

Σημειώνεται ότι οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, γεγονός που δημιούργησε ευχάριστες εκπλήξεις όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Τα Restaurant 100 Awards θα αναδείξουν κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες, εστιατόρια τοπικής Ελληνικής κουζίνας, summer restaurants, «κρυφά διαμάντια» αλλά και μαγαζιά που ενδείκνυνται για business lunch, romantic dinner ή για έξοδο με όλη την οικογένεια.

Shortlists ενδεικτικών κατηγοριών των Restaurant 100 Awards

Ποιος θα κερδίσει την πρωτιά σε κάθε μια από τις παρακάτω κατηγορίες;

Top 10 Newcomers
La Pantera Negra
Nolan
Nolita
Sushimou
Zurbaran

Top 10 Gastronomic Experiences
CTC
Funky Gourmet
Hytra
Σπονδή
Varoulko Seaside

Top 10 Greek & Regional Cuisine Restaurants
Θαλασσάκι, Τήνος
Θωμάς, Σκλήθρο Φλώρινας
Κοντοσώρος, Φλώρινα
Μεζέν, Βόλος
Μπουκαδούρα, Χαλκιδική

Top 10 Casual Restaurants
Different Beast
It
Mama Roux
Nice n Easy
Zonars

Top 10 Summer Restaurants
GB Roof Garden
Ιθάκη
Island
Matsuhisa Athens
Varoulko Seaside