Tο Grand Reserve Naoussa Boutari 2008 ήταν φέτος το μοναδικό ελληνικό κρασί ανάμεσα σε 250 από 15 χώρες που απέσπασε το Wine Spectators Critics’ Award, στο Grand Tasting του New York Wine Experience, ένα μοναδικό παγκόσμιο οινικό γεγονός που καθιερώθηκε ως ετήσιος θεσμός για τους επαγγελματίες και καταναλωτές.

Το New York Wine Experience διοργανώνεται από το κορυφαίο περιοδικό οίνου Wine Spectator και αποτελεί μια μοναδική κάθε χρόνο ευκαιρία δοκιμής των καλύτερων κρασιών του κόσμου. Η διάκριση είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού το Grand Reserve Νάουσσα Μπουτάρη δοκιμάστηκε δίπλα σε εμβληματικά κρασιά του κόσμου όπως τα: Château d’Yquem, Penfolds, Ornellaia, Opus One, Château Lafite Rothschild και Vega Sicilia.

Boutari_Wine-Spectator-Award-2

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που παρουσιάζεται ελληνικό, ερυθρό κρασί στην εν λόγω διοργάνωση. Το 2015 και πάλι η οινοποιία Μπουτάρη βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου οινικού κόσμου και εκπροσωπήθηκε με το ιστορικό κρασί Νάουσσα Μπουτάρη 2011, που είχε αποσπάσει εξίσου καλές κριτικές και βαθμολογίες.

Το Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη έχει ταυτιστεί με την οινοποιία Μπουτάρη, αφού είναι ένα από τα πρώτα και γνωστότερα κρασιά της και ένα κρασί ορόσημο των δυνατοτήτων του ξινόμαυρου.