Το χρυσό βραβείο κέρδισε στα TEXSOM International Wine Awards, όπου πραγματοποιήθηκαν στο Ντάλας του Τέξας, η Gaia Wines στην κατηγορία των κόκκινων κρασιών για το αγιωργίτικο «Κτήμα Γαίας», το οποίο παράγεται και εμφιαλώνεται στη Νεμέα, όπου βρίσκονται και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του οινοποιείου.

Texsom-International-Wine-Awards-Gold

Το συγκεκριμένο κρασί δεν παράγεται κάθε χρόνο, παρά μόνο τις χρονιές που τα σταφύλια έχουν τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ ωριμάζει σε βαρέλια γαλλικής δρυός για 20 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώνεται χωρίς καμία παρέμβαση – κατεργασία ή φιλτράρισμα. Το ιδιαίτερα ερυθρό – ιώδες χρώμα που συνοδεύεται από αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρίφαλο αποτελούν τις ιδιότητες ενός κρασιού που έχει τιμηθεί και στο παρελθόν με σημαντικές διακρίσεις και βραβεία σε όλο τον κόσμο.

KtimaGaias2006

Στην κατηγορία των λευκών κρασιών, το ασημένιο βραβείο έλαβαν τα προερχόμενα από τους αμπελώνες της Σαντορίνης «Θαλασσίτης» και «Ασύρτικο της Γαίας – Wild Ferment».

Δείτε επίσης
5 τάσεις για το κρασί που πρέπει να προσέξεις