Η Coca-Cola, για ακόμη μια χρονιά, στηρίζει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», με στόχο να προσφερθούν 380.000 γεύματα χαράς σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Όλοι όσοι επιθυμούν να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια της Coca-Cola και του «Μπορούμε», μπορούν να επισκεφθούν το site «Μήνυμα στο μπουκάλι» (http://xmas.coca-cola.gr) και να στείλουν ένα μήνυμα σε ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, λέγοντάς του ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο «ευχαριστώ». Για κάθε μήνυμα που θα σταλεί, η Coca-Cola θα προσφέρει 1€ στην οργάνωση «Μπορούμε».
Η Coca-Cola, μέσω της πρωτοβουλίας «Μήνυμα στο μπουκάλι», ενισχύει το πολύτιμο έργο της οργάνωσης που έχει ως στόχο τη μείωση της σπατάλης περισσευούμενου φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.

Μπορούμε-logo

Σχετικά με τη ΜΚΟ «Μπορούμε»
Το «Μπορούμε» είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που έχει ως στόχο τη μείωση της σπατάλης περισσευούμενου φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα, μέσω προγραμμάτων που περιλαμβάνουν:
-Τη διάσωση & προσφορά τροφίμων και φαγητού μέσω του μηχανισμού του «Μπορούμε» σε διάφορα επίπεδα της επισιτιστικής αλυσίδας («Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», «Μπορούμε στο Χωράφι», «Μπορούμε στη Λαϊκή»)
-Την ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων και την ενίσχυση της πρόληψης κατά του φαινομένου («Πρόγραμμα ενημέρωσης Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη», «Μπορούμε στο Σχολείο», «Μπορούμε στη Γειτονιά»)
-Την επισιτιστική στήριξη των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη διατροφική ανασφάλεια («Είμαστε Οικογένεια»).

Από την αρχή της λειτουργίας της, το 2011, έχουν προσφερθεί, μέσα από το δίκτυο της, πάνω από 9.000.000 μερίδες σε όλη την Ελλάδα και πλέον δικτυώνονται, κατά μέσο όρο, 19.000 μερίδες την ημέρα. Λόγω του καινοτόμου συστήματος διάσωσης τροφίμων & προσφοράς του «Μπορούμε» κάθε 1€ του συνολικού λειτουργικού κόστους της οργάνωσης αντιστοιχεί σε 40 μερίδες φαγητού.
Όραμά της είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.