Κλειστά παραμένουν από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή 9 Απριλίου τα δύο καταστήματα του Φώτη Σεργουλόπουλου -το μπαρ Shamone και το εστιατόριο Artisanal-, με απόφαση του Πρωτοδικείου και λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.

fotis

Η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων έκανε έλεγχο στους χώρους εστίασης του παρουσιαστή στις 27 Ιουλίου και, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν κοπεί από την επιχείρηση τρεις αποδείξεις αξίας 130 ευρώ η μία. Βάσει νόμου θα μπορούσε να μπει λουκέτο για περισσότερο από 48 ώρες, όμως ο παρουσιαστής και επιχειρηματίας προσέφυγε δικαστικά. Στις 23 Μαρτίου το Πρωτοδικείο έστειλε στη δημόσια αρχή δημοσίων εσόδων την απόφαση, η οποία είναι τελεσίδικη και μη εφέσιμη και έτσι, η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων έβαλε λουκέτο 5 ημερών στα δύο μαγαζιά.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, έσπευσε να δώσει την απάντηση του μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι η συγκεκριμένη απόφαση «εκδόθηκε με ασυνήθιστη σπουδή». Μάλιστα, σχολίασε ότι καθώς η προσφυγή που έχουν ασκήσει δεν έχει ακόμη εξετασθεί, «σε περίπτωση ευδοκίμησης της, ως συνέπεια θα έχουμε το άτοπο αποτέλεσμα της επιβολής μιας αυστηρότατης κύρωσης, όπως είναι η σφράγιση καταστήματος, χωρίς νόμιμο έρεισμα δηλαδή χωρίς νόμιμη πράξη στην οποία να στηρίζεται αυτή», ενώ τόνισε ότι τα συγκεκριμένα λουκέτα σκοπό έχουν να δείξουν μόνο ότι το Κράτος “τιμωρεί” αδιακρίτως επωνύμους και μη.

Δείτε όλη την ανάρτησή του:

sergoulopoulos