Από τον Ιανουάριο το αγαπημένο τηλεοπτικό σόου μαγειρικής, MasterChef, επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες και θα εκπέμπει καθημερινά στις 22.00 από τη συχνότητα του Star. Αν και η αγάπη και το πάθος για μαγειρική παραμένουν ίδια, η δεύτερη σεζόν του επιτυχημένου προγράμματος, θα έχει μια πολύ σημαντική διαφορά με την πρώτη: διαφορετική κριτική επιτροπή. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρέδωσε σκυτάλη στο γνωστό σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ο οποίος θα σταθεί δίπλα στους περσινούς κριτές, Σωτήρη Κοντιζά και Πάνο Ιωαννίδη.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αν και δεν τελείωσε ποτέ τη σχολή μαγειρικής, στην οποία γράφτηκε μετά το λύκειο, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατάφερε να κάνει μια πολύ σπουδαία καριέρα στο χώρο, δουλεύοντας σε μερικά από τα πιο μεγάλα εστιατόρια της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου. Ξεκίνησε στο Semiramis και μετά πήρε την απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει στο Λονδίνο ώστε να εξελίξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του κοντά στον πασίγνωστο και εκκεντρικό σεφ, Gordon Ramsay.

Ύστερα από ένα χρόνο, αποφάσισε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και να μετουσιώσει σε μαγειρικές δημιουργίες την πολυετή εμπειρία του, με τον Jerom Serres. Μία κίνηση που τον δικαίωσε σχεδόν αμέσως αφού σε διάστημα 6 μηνών το μαγειρικό δίδυμο κατάφερε να πάρει το πρώτο του αστέρι Michelin. Ο ακούραστος όμως Λεωνίδας, δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες του και έτσι αποφάσισε να συνδυάσει την εργασία του στο εστιατόριο με αμισθί απασχόληση σε έναν φούρνο και ένα κρεοπωλείο. Το ίδιο καλοκαίρι πήγε στη Σαντορίνη και ανέλαβε ένα εστιατόριο στην Οία, τον Παπαγάλο. Οι περιπλανήσεις του όμως δεν τελείωσαν εκεί, αφού ύστερα οδήγησε μέχρι τη Δανία στο Νόμα για φαγητό, ενώ στην επιστροφή του έκανε μια παράκαμψη πηγαίνοντας στο Σαν Σεμπαστιαν, όπου και δούλεψε στο Mugaritz, την εποχή που ήταν το 3ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

18767593_269901746749816_8579229937678953480_n

Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε το Aleria. Εκείνη την περίοδο μπαίνει στη ζωή του και το Master Chef, όπου συμμετέχει ως Food and Beverage Producer. Επόμενο βήμα του ήταν η Γερμανία, όπου ανέλαβε ένα εστιατόριο χωρίς όμως ποτέ του να μπορέσει να προσαρμοστεί εκεί, με αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες να επιστρέψει στη χώρα μας, όπου και ανέλαβε διάφορα μαγαζιά ως σεφ και ως σύμβουλος.

Σήμερα είναι executive chef στο βραβευμένο εστιατόριο Feedέλ Urban Gastronomy, ενώ προετοιμάζεται για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, ως νέο μέλος της κριτικής επιτροπής του Master Chef.