Στις Μαγικές Κατσαρόλες, στο Παλαιό Φάληρο, το ταξίδι στην Ελλάδα των γεύσεων συνεχίζεται στα μπέργκερ!

Μετά από τα θεματικά αφιερώματα στις τοπικές κουζίνες και γαστρονομίες της χώρας (Κρητική, Κερκυραϊκή, Ηπειρώτικη, Αιγαιοπελαγίτικη), ο Σήφης Καραδάκης βάζει εκλεκτά κρέατα, τυριά και τοπικά προϊόντα, για δεύτερη φορά, ανάμεσα σε δύο ψωμάκια!

magikes-katsaroles-horos1

Οι κεφτέδες με πράσα -κλασική μετσοβίτικη συνταγή- του έδωσαν την έμπνευση για το ρουστίκ “Μέτσοβο burger”, με μοσχαρίσιο και πρόβειο μπιφτέκι, καραμελωμένα πράσα, κοκκινοπίπερο και λιωμένο Μετσοβόνε, ανάμεσα σε δυό φέτες χωριάτικο ψωμί.

Τα θρυλικά σουτζουκάκια σχάρας Θεσσαλονίκης, η χειροποίητη ρώσικη σαλάτα και το παλαιωμένο κασέρι Σοχού, ανάμεσα σε μπαγκέτα σαν σημίτικο κουλούρι, “ανανεώνονται” στο χορταστικό “Θεσσαλονίκη burger”.

Οι εξαίρετες τσιπούρες και το μοναδικό αυγοτάραχο Μεσολογγίου παντρεύονται με κορδέλες καρότο – κολοκύθι και ξαπλώνουν σε αφράτο βουτυρένιο ψωμί, δημιουργώντας το πεντανόστιμο και ντελικάτο “Μεσολόγγι burger”.

burger-Kerkinis

Το βουβαλίσιο μπιφτέκι από την Κερκίνη, το bacon μαύρου χοίρου, τα ψητά μανιτάρια, η ώριμη γραβιέρα και η μαύρη τρούφα Χολομώντα σμίγουν ιδανικά στο πραγματικά πληθωρικό “Κερκίνη burger”.

Μετά από όλα τα παραπάνω, μη μου πείτε ότι δεν θέλετε να τα δοκιμάσετε…

info
Μαγικές Κατσαρόλες, Παλαιό Φάληρο, Ζησιμοπούλου 47, τηλ. 210 9418821. Κόστος: €20-30/άτομο. Σάββατο και μεσημέρι. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.