Το τυρί και το κρασί κάνουν το καλύτερο ζευγάρι. Ωστόσο, δεν ταιριάζουν όλα μεταξύ τους και δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις το ιδανικό ταίρι. Για όλους εμάς λοιπόν, που ψάχνουμε τι θα προσφέρουμε στους φίλους μας σε μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι, δημιουργήθηκε ένα πολύ χρήσιμο app που κάνει το pairing παιχνιδάκι.

krasi-tyri

Ο καθηγητής Gary Bader του Πανεπιστημίου του Τορόντο και η ομάδα του, βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του app και του site www.wineandcheesemap.com, που δίνει στους χρήστες πολλές και φυσικά, ταιριαστές λύσεις στο ερώτημα ποιο κρασί ταιριάζει με ποιο τυρί. Συγκεκριμένα, επιλέγεις είτε το κρασί της επιλογής σου, είτε το τυρί -επιλέγοντας μάλιστα ανάμεσα στο είδος του τυριού και τη χώρα καταγωγής του- και το wine and cheese map σου δίνει μια λίστα με προτάσεις.

wineandcheesemap-04

Όπως δηλώνει ο καθηγητής Gary Bader, αυτός και η σύζυγός του ήθελαν να μάθουν τα πάντα για τα τυριά, έτσι άρχισαν να διαβάζουν ένα βιβλίο που περιέγραφε πολλά τυριά και περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με το ποια έχουν παρόμοια γεύση με άλλα και ποιο κρασί ταιριάζει με ποιο τυρί. Η σύζυγος του πάλι ήταν εκείνη που είχε την ιδέα να συγκεντρώσουν όλες αυτές τις πληροφορίες σε ένα δίκτυο, που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ώστε να γίνονται εύκολα και οι συνδυασμοί. Το πιο απίστευτο όλων, είναι όταν το συγκεκριμένο site βασίζεται στο Cytoscape, ένα λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί ιατρική έρευνα, δεν είναι λοιπόν παράξενο που οπτικά θυμίζει με αναπαράσταση που έχει βγει από κάποιο εργαστήριο βιολογίας.