Το φετινό καλοκαίρι οι τσούχτρες έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα και ανησυχία στους λουόμενους, καθώς έχουν κατακλύσει τις θάλασσες ειδικά στον Κορινθιακό. Και μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να προστατευθούν ρίχνοντας δίχτυα από τα καΐκια ή βουτώντας με καταδυτικές στολές ή κρατώντας απόχες, ωστόσο Ιταλός θαλάσσιος βιολόγος δηλώνει ότι η μόνη λύση είναι να αρχίσουμε να τις τρώμε!

tsouxtres1

Οι αριθμός των μεδουσών έχει αυξηθεί ανησυχητικά στη Μεσόγειο και σύμφωνα με τον καθηγητή Silvio Grecio, έναν από τους πιο αξιόλογους θαλάσσιους βιολόγους της Ιταλίας, που μίλησε πρόσφατα στο BBC, αυτό οφείλεται στην μόλυνση και την κλιματική αλλαγή. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα για την βιοποικιλότητα εξήγησε, καθώς επηρεάζουν έντονα τις θαλάσσιες τροφικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, μία καλή λύση για να απαλλαγούμε από τις μέδουσες, είναι να ξεκινήσουμε να τις τρώμε. Ο ίδιος μάλιστα έχει πειραματιστεί με το πώς θα τις κάνει πιο απολαυστικές. “Οι μέδουσες μου θυμίζουν στρείδια” ανέφερε, εξηγώντας ότι όταν τις τρως αισθάνεσαι μια έκρηξη θάλασσας στη γλώσσα σε κάθε μπουκιά! “Άλλωστε, αποτελούνται κατά 90% από θαλασσινό νερό”, συμπλήρωσε.

tsouxtres2

Για να μας ενθαρρύνει να δοκιμάσουμε τσούχτρες, ο καθηγητής Grecio επικεντρώθηκε και στα διατροφικά τους οφέλη, καθώς όπως φαίνεται είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και κολλαγόνο, ενώ δεν έχουν λιπαρά και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Επίσης, ακριβώς επειδή αποτελούνται κατά 90% από θαλασσινό νερό έχουν φυσική αλμυρή γεύση, άρα δεν χρειάζονται αλάτισμα. Μαγειρεύονται συνήθως με υλικά της ασιατικής κουζίνας, όπως soy sauce και σησαμέλαιο, με τον ίδιο να τις προτιμά τηγανητές. Θα τις δοκιμάζατε;