Η κομψότητα και η υψηλή ποιότητα του Aristi Mountain Resort + Villas, συναντούν τη μεγάλη εμπειρία και τον ενθουσιασμό του Γιάννη Λιόκα και ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία νέων γαστρονομικών εκπλήξεων στο Salvia, το εστιατόριό του ορεινού ξενοδοχείου.

Aristi Mountain Resort photo

Ο σεφ φέροντας στο βιογραφικό του παρουσία σε καταξιωμένους χώρους εστίασης όπως το Fuga, το Pil Poul και το εστιατόριο Elia στο Majestic Hotel Tower στο Ντουμπάι και με πιο πρόσφατη τη συνεργασία με το εστιατόριο Nolita στο Κεφαλάρι, γνωρίζει πώς να συνδυάζει αρμονικά υλικά και τεχνικές εμπνευσμένες από την παγκόσμια παλέτα γαστρονομίας, προσθέτοντας πάντα γοητευτικές πινελιές που ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο παραδοσιακό και σύγχρονο στοιχείο. Χρησιμοποιώντας προϊόντα τοπικής παραγωγής αλλά και φρέσκα βιολογικά λαχανικά, τα οποία μαζεύονται με φροντίδα από το Aristi farm δημιούργησε ένα μενού, που αναμένεται να ενθουσιάσει. Στον κατάλογό του θα συναντήσει κανείς τα φημισμένα κρέατα της Ηπείρου όπως αρνί με ρεβύθια, καρδιές μαρουλιού, λάδι δυόσμου και πρόβειο γιαούρτι ή το μοσχαράκι σε στάχτη με κρέμα από καμμένο βούτυρο και μανιτάρια, μοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο με καπνιστή κρέμα πατάτας και chutney μανιταριών μέχρι και λαχανοντολμά με προβατίνα πουρέ καρότου με κύμινο και αυγολέμονο. Ο τραχανάς, η πέστροφα, το χέλι τα ντόπια λουκάνικα και φυσικά οι πίτες βρίσκουν και αυτά την θέση τους στο τραπέζι του Salvia.

LIOKAS 2

Με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας ο κ. Λιόκας σημείωσε “Οι παραδοσιακοί Ηπειρώτες, πολλά χρόνια πριν από εμάς, τιμούσαν τη σκληρή δουλειά στα χωράφια και τα βοσκοτόπια, με ένα οικογενειακό τραπέζι στο οποίο ακούγονταν οι ιστορίες και τα βιώματα όσων κάθονταν γύρω από αυτό, χωρίς διακρίσεις. Μοιράζοντας το γεύμα που ετοιμαζόταν με τόσο κόπο και φροντίδα, ανέπτυσσαν ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Αυτή την ενέργεια θέλουμε να μεταφέρουμε και στο τραπέζι του Salvia”.

info
Aρίστη Ζαγορίου, Αρίστη 440 04, Τηλ. 2653 041330, www.aristi.eu