Ήξερες ότι ο Ιταλός εγγονός και μόνος διάδοχος του πρώην βασιλιά της Ιταλίας, Ουμπέρτο II, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν στη χώρα καταργήθηκε η μοναρχία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γυρίζει τους δρόμους της Καλιφόρνια με το δικό του food truck πουλώντας ιταλικές σπεσιαλιτέ;

prince

Με το φορτηγό εν ονόματι «Ο πρίγκηπας της Βενετίας», το οποίο είναι βαμμένο στα βασιλικά μπλε χρώματα του Οίκου της Σαβοΐας, ο 44χρονος Emanuele Filiberto, ίσως η πιο αντισυμβατική περσόνα της ιταλικής show biz, μοιράζει αυθεντικά ιταλικά πιάτα σε πάρκα, δρόμους και σπίτια. Σημειώνουμε ότι ο «πρίγκηπας» (πρόκειται για τίτλο που η ιταλική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει επίσημα) μεγάλωσε στην Ελβετία και έφθασε στην Ιταλία το 2002, μετά από μια συνταγματική αλλαγή που επέτρεψε στα μέλη της εξόριστης βασιλικής οικογένειας να επιστρέψουν στη χώρα.

prince1

Το νέο του εγχείρημα προέκυψε όταν σε ταξίδι του στο Λος Άντζελες παρατήρησε ότι υπήρχαν food trucks με μεξικάνικες και ασιατικές γεύσεις, όχι, όμως, με φρέσκα ιταλικά ζυμαρικά. Το μενού που επιμελείται επαγγελματίας σεφ, περιλαμβάνει επιλογές, όπως caserecce alla riviera με γαρίδες, ντοματίνια, καλαμάρια, ζωμό από διάφορα μαλακόστρακα και βασιλικό, agnolotti di vitello, δηλαδή γεμιστά ζυμαρικά με βοδινό κρέας, σάλτσα παρμεζάνας και βοδινό jus κ.ά. Όσο για το κοστολόγιο, τα πιάτα στοιχίζουν περίπου 15 δολάρια το καθένα.