Το εστιατόριο του St. George Lycabettus ετοιμάζεται να ζήσει νέες μέρες δόξας, καθώς από τις 20 του μήνα αναλαμβάνει το μενού του ο πολυβραβευμένος σταρ σεφ Ζερόμ Σερέ.

Acropolis -LANDSCAPEedited

Τα τελευταία χρόνια η πολυτελής σουίτα του 6ου ορόφου του St Geore Lycabettus έχει μετατραπεί σε εστιατόριο υπό την ονομασία «La Suite Lounge». Το γενικό πρόσταγμα στην κουζίνα έχουν αναλάβει κατά καιρούς Ελληνες και ξένοι, πάντα όμως διακεκριμένοι, σεφ. Φέτος είναι η σειρά του Ζερόμ Σερέ, ενός διακεκριμένου Γάλλου σεφ, που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin και υπόσχεται να κάνει τη διαφορά δημιουργώντας ένα μενού φίνας γαλλικής κουζίνας.

IMG_3636edited

Ο Ζερόμ Σερέ δεν είναι απλώς ένας από τους πλέον περιζήτητους σεφ παγκοσμίως και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο εστιατόριο «Table Fine» του «U Bay club & restaurants» στη Βηρυτό. Είναι ο καλλιτέχνης της κουζίνας, που μύησε το ελληνικό κοινό στην υψηλή γαστρονομία, μαγειρεύοντας επί πολλά χρόνια στα εστιατόρια Πιλ Πουλ και Σπονδή. «Ηταν εκείνος που μας έμαθε να ξεχωρίζουμε τις γεύσεις και μας έκανε να αναγνωρίζουμε στα πιάτα τη διαφορά μεταξύ ενός απλού μενού κι ενός μενού αντάξιου δύο αστεριών Michelin», επισημαίνει η Τόνια Βασιλοπούλου, εγγονή του πρώτου ιδιοκτήτη Αντώνη Μαντζαβελάκη, που έχει αναλάβει πλέον μαζί με τη μητέρα της τη διοίκηση του ιστορικού ξενοδοχείου.

IMG_4017-Editedited

Από τις 20 Νοεμβρίου, λοιπόν, ο Ζερόμ μπαίνει στην κουζίνα της άλλοτε οικίας Μαντζαβελάκη, προκειμένου ν’ ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής γαστρονομίας -με γαλλική επίγευση. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο και πιο συγκινητικό από το να βλέπεις έναν αληθινό καλλιτέχνη να μας παρασύρει στη δίνη της έμπνευσής του», δηλώνει εμφανώς ενθουσιασμένη η Τόνια Βασιλοπούλου.

JEROMEedited

Η άφιξη του Ζερόμ γίνεται και με αφορμή των 40 χρόνων λειτουργίας του ξενοδοχείου. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, λοιπόν, στο “La Suite Lounge” θα σερβίρεται ένα μενού γνωριμίας με την κουζίνα, που υπογράφει ο Ζερόμ Σερέ με τον head chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιο.

info
La Suite Lounge, ξενοδοχείο St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 7416000. To επετειακό μενού του Ζερόμ Σερέ, που θα σερβίρεται από τις 20 Νοεμβρίου, από Τρίτη μέχρι Σάββατο βράδυ περιλαμβάνει τρία πιάτα επιλογής μαζί με ένα ποτήρι κρασί στην τιμή των 40 ευρώ/άτομο. Το La Suite Lounge είναι ανοιχτό από το μεσημέρι και κάθε Κυριακή (12.00-16.00) σερβίρει Sunday Family Brunch.