Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 20 βραβευμένα χρόνια της Σπονδής συνεχίζονται με τον σεφ και την ομάδα της Σπονδής να υποδέχονται στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου τον βραβευμένο σεφ Emmanuel Renaut, από το εστιατόριο “Le Flocon de Sel”, στη Mégève της Γαλλίας.

triptique-3abc

Ο διεθνούς φήμης chef σας προσκαλεί σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι στις Άλπεις μέσα από ένα ολοκληρωμένο μενού για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Η μοναδική εμπειρία ξεκινά με καπνιστό κρόκο αβγού και φερά ψημένο στο αλάτι συνεχίζει με ποταμίσιες καραβίδες και χοιρινό φιλέτο με ζωμό αρωματισμένο με μελίλωτο και κλείνει με μια λαχταριστή τάρτα με σύκα.

RENAUT

Γνωρίζουμε τον σεφ
Στα 51 του χρόνια ο Emmanuel Renaut, Executive Chef του εστιατορίου “Le Flocon de Sel”, στη Mégève της Γαλλίας, βρίσκεται εδώ και 32 χρόνια στο χώρο των εστιατορίων. Μεγαλωμένος στη γαλλική επαρχία, ξεκίνησε την καριέρα του επίσημα στα 16 του, όταν πήγε στο Παρίσι, όπου ενσωματώθηκε στην ομάδα του Hôtel Le Lotti, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός δίπλα στο διεθνούς φήμης σεφ Christian Constant ενώ το βιογραφικό του κοσμούν συνεργασίες με σπουδαία ονόματα της γαστρονομίας όπως οι Marc Veyrat και Yves Thuriès. Το 1998 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στη Mégève, ενώ το 2003 κέρδισε το 1ο αστέρι Michelin. Στη συνέχεια ακολούθησαν το 2ο αστέρι το 2006 ενώ το 3ο του απενεμήθη το 2012, χρονιά που παράλληλα κατέκτησε και τον τίτλο του “Cooking Chef of the Year” .