Ο γόνος της γαλλικής επιχειρηματικής δυναστείας βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του, «Night Time Walks».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ταξιδιωτικό βιβλίο που περιέχει σημεία και προσωπικότητες από 33 πόλεις του κόσμου που τον εντυπωσίασαν. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Noel, μοιράστηκε με το κοινό την αγάπη του για τη χώρα μας, το ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με την Ελλάδα, και τη μεγάλη συμπάθεια και εκτίμηση στους Έλληνες και τη φιλοξενία τους. Στο βιβλίο άλλωστε, συμπεριλαμβάνει και τη χώρα μας, και συγκεκριμένα τη Νάξο, καθώς με το νησί φέρει ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο, αφού ήταν ο προορισμός που επέλεξαν με τη σύζυγο του για το μήνα του μέλιτος.

Photo-Credit---Anthony-Dorfmann-(13)

Με πλούσιες αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια όπου η μυρωδιά του πορτοκαλιού είχε τον κύριο ρόλο και ακόμα πιο πλούσιες αναμνήσεις από μια σειρά ταξιδιών ανά τον κόσμο, ο Alfred Cointreau ήθελε να μοιραστεί το πάθος του, τις εμπειρίες του καθώς και τα πράγματα ή τις προσωπικότητες που του κέντρισαν το ενδιαφέρον, με τον κόσμο, δίνοντας τα δικά τους Tips ανά πόλη. Ο ίδιος άλλωστε παρομοιάζει το βιβλίο με μια δροσερή μαργαρίτα και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η ανάγνωση αυτών των σελίδων είναι σαν να πίνετε μια μαργαρίτα: έκρηξη φρεσκάδας, ζωντάνιας και διαφυγής».

Photo-Credit---Anthony-Dorfmann-(6)

Photo-Credit---Anthony-Dorfmann-(19)

Ο Άλφρεντ Κουαντρό στην οικογένεια του οποίου ανήκει εδώ και κάποια χρόνια και το διάσημο ελληνικό brandy Μetaxa, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις οικογενειακές αναμνήσεις, τα ταξίδια του και την αγάπη του για την Ελλάδα. Μιλώνατς στη Μαρία Λεμονιά και το protothema.gr είπε χαρακτηριστικά: «Αγαπώ τη δουλειά που κάνω, καθώς βρίσκομαι στα εργοστάσιά μας από μικρό παιδί. Όταν γεννήθηκα η γιαγιά μου πήρε μια φλοίδα πορτοκαλιού και την έβαλε δίπλα στη μύτη μου για να αντιληφθώ ότι το Cointreau -το οποίο μυρίζει πορτοκάλι- είναι συνυφασμένο με την οικογένειά μας. Έκτοτε, αγάπησα το συγκεκριμένο ποτό και την εταιρία μας που δημιουργεί εξαιρετικά προϊόντα. Το brandy Μetaxa, για παράδειγμα, είναι συνυφασμένο με την ελληνική ιδιοσυγκρασία. Πιο μικρός είχα περάσει απ’ όλα τα πόστα της επιχείρησής μας. Κάποιοι νόμιζαν ότι το έκανα επειδή ήμουν ο γιος του αφεντικού. Λάθος. Το έκανα γιατί αγαπούσα και αγαπώ τη συγκεκριμένη δουλειά», εξηγεί και συνεχίζει: «Έχοντας ταξιδέψει παντού λόγω δουλειάς, ήθελα να μοιραστώ τα ποτά, τις γεύσεις, τις εικόνες και τους ενδιαφέροντες ανθρώπους που συνάντησα σε όλο τον κόσμο. Τα ταξίδια είναι μια συγκλονιστική εμπειρία και ήθελα να την μοιραστώ με άλλους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού προτείνω μέρη και στέκια για να επισκεφθεί κανείς αλλά και κοκτέιλς που μπορεί να απολαύσει». Πώς, όμως, αντιδρά ο κόσμος όταν ακούει το όνομά του; «Οι bartenders με κοιτούν διερευνητικά. “Α, κύριε Κουαντρό”, μου λένε αγχωμένοι. “Σίγουρα θέλετε να πιείτε ένα ποτό που περιέχει το λικέρ σας!”», απαντά χαμογελώντας.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε 4 σημαντικές γυναίκες της ζωής του τη γιαγιά του, μητέρα του, τη σύζυγό του και την μόλις 2,5 ετών κόρη του. Το 4 είναι άλλωστε συμβολικός αριθμός για την οικογένεια Cointreau καθώς 4 είναι και τα συστατικά του Cointreau και για αυτό και το μπουκάλι έχει τετράγωνο σχήμα.