To World Class προσγειώνεται φέτος στο Μεξικό, με τον νικητή του ελληνικού τελικού να διεκδικεί μαζί με 56 από τους καλύτερους bartenders του κόσμου το τίτλο του World Class Bartender Of The Year.

Για τέσσερις ημέρες λοιπόν, 21-24 Αυγούστου, ταλαντούχοι bartenders, master distillers, brand ambassadors, master blenders και καλεσμένοι από όλον τον κόσμο, θα συγκεντρωθούν για να λάβουν μέρος και να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο bartending διαγωνισμό, τον World Class Global Final 2017.

Mexico_World Class_livestreaming1

Ο παγκόσμιος τελικός θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια: Το πρώτο στάδιο διαρκεί δύο ημέρες και αποτελείται από τέσσερις απαιτητικές δοκιμασίες: την δοκιμασία «Mex-Eco» μια δοκιμασία η οποία θα βασιστεί στη παγκόσμια τάση των bartenders και των καταναλωτών να λειτουργούν πιο ευσυνείδητα προς το περιβάλλον, την δοκιμασία «Signature», όπου θα πρέπει οι υποψήφιοι να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το signature serve που αντιπροσωπεύει εκείνους και το bar τους, την δοκιμασία «Cocktails at Home», που αποσκοπεί να φέρει το fine drinking σε κάθε σπίτι, και την δοκιμασία «Heat of the Moment», μια δοκιμασία που θα συνδυάσει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, τα τοπικά προϊόντα και το ευρύ φάσμα των γαστρονομικών τεχνικών.

Μέσα από τις τέσσερις αυτές δοκιμασίες θα διαμορφωθεί η τελική δεκάδα του διαγωνισμού, η οποία θα περάσει στο δεύτερο στάδιο του τελικού και στη δοκιμασία «La Lucha de los 10». Η εντυπωσιακή αυτή δοκιμασία, που θα πραγματοποιηθεί την τρίτη ημέρα, θα καλέσει τους τοπ 10 υποψήφιους να «ανέβουν» στο Lucha Libre ρινγκ και να δείξουν το ταλέντο τους. Έξι κλασσικά cocktails βασισμένα σε έξι reserve ποτά, θα είναι η «μάχη» της ημέρας.

clumsies_anoigma

Οι τοπ 4 bartenders που θα αναδειχθούν από τη δοκιμασία θα περάσουν στο τελικό στάδιο του παγκόσμιου διαγωνισμού, το λεγόμενο «Final Challenge». Οι φιναλίστ θα πρέπει να επιδείξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα από 3 ενότητες – ένα γραπτό τεστ, ένα blind tasting και ένα πρακτικό κομμάτι όπου θα δημιουργήσουν τρία κλασσικά cocktail για τους κριτές. Από την τελική δοκιμασία θα ξεχωρίσει και θα θριαμβεύσει ο καλύτερος World Class bartender για το 2017.

Palaio Xrimatistirio_ Before Going to Mexico1

Την Ελλάδα, φέτος, θα εκπροσωπήσει επάξια ο Πάνος Κανατσούλης, ο οποίος έπειτα από τέσσερις δημιουργικές και δύσκολες δοκιμασίες στον ελληνικό τελικό του World Class που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Χρηματιστήριο και διήρκεσε δύο μέρες, κέρδισε επάξια τον τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year. Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετείχε ο Πάνος στον διαγωνισμό του World Class, καθώς είχε συμμετάσχει και το 2016. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η τυχερή χρονιά του ήταν η φετινή καθώς με το fun micro pop – bar «Hacienda Primavera» που δημιούργησε στην τελευταία δοκιμασία του ελληνικού τελικού, μετέφερε μια εξωτική Μεξικάνικη ατμόσφαιρα, και κατάφερε να κερδίσει το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό. Όπως είχε επισημάνει σε παλαιότερη συνέντευξή του «Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Στόχος είναι πρώτα η 10άδα και μετά φυσικά όσο πιο ψηλά γίνεται. Όλα μπορούν να συμβούν». «Ο Don Julio είχε πει “αν έχεις πάθος, τα έχεις όλα” και εγώ το έχω κάνει motto αυτό».

Του ευχόμαστε λοιπόν καλή επιτυχία και να ζήσει στο έπακρο την όμορφη αυτή εμπειρία!