Κάποιοι την λατρεύουν, άλλοι την μισούν. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι ο Σαμ Πανόπουλος, εμπνευστής της πίτσας με ανανά, είχε πολύ δημιουργικό μυαλό. Και λέμε “είχε”, γιατί δυστυχώς πριν λίγες μέρες πέθανε σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας πίσω του μεγάλη κληρονομιά στους λάτρεις του πρόχειρου φαγητού.

Ο Σαμ Πανόπουλος, όπως μαρτυρά το όνομά του, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά στα 20 του χρόνια, το 1954 αποφάσισε να μεταναστεύσει στον Καναδά. Στη περιοχή Οντάριο, όπου κατοικούσε, άνοιξε μερικά μικρά εστιατόρια με την βοήθεια της οικογένειάς του. Σε ένα από αυτά τα εστιατόρια του ήρθε και η ιδέα για την λεγόμενη “Χαβανέζικη πίτσα”, η οποία μέσα στα χρόνια έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

photo apo tmz - anoigma

Πιο συγκεκριμένα, το 1962 ο Σαμ έψαχνε κάποιον τρόπο για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στα μαγαζιά του. Τότε είναι που αποφάσισε μαζί με τον αδερφό του να πειραματιστεί με τις διάφορες γεύσεις πίτσας. Ύστερα από πολλούς πειραματισμούς κατέληξαν στη γνωστή πίτσα με τον ανανά. “Απλά τον προσθέσαμε στην πίτσα για πλάκα, για να δούμε τι γεύση θα έχει. Ήμασταν νέοι στον χώρο και πειραματιζόμασταν.”, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο BBC.

Είτε λατρεύεις την αλμυρή και γλυκιά γεύση της, είτε δεν σου αρέσει που βλέπεις φρούτο πάνω στην πίτσα σου, θα πρέπει να παραδεχθείς πως ο Σαμ Πανόπουλος άνοιξε τον δρόμο στις γεύσεις πίτσας.