Από 7-18 Νοεμβρίου 2017 το φεστιβάλ που μετά τις προηγούμενες επιτυχείς διοργανώσεις εξελίχθηκε πλέον σε θεσμό, ετοιμάζεται να υποδεχτεί για 6η συνεχή χρονιά τους επισκέπτες του Premier Luxury Mountain Resort στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας με ένα εμπλουτισμένο και εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Η φετινή ατζέντα της διοργάνωσης μαθαίνουμε ότι επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στο κοινό δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε μοντέρνες εκδοχές της κουζίνας της Λατινικής Αμερικής που τα τελευταία χρόνια ανέρχεται στη νέα τάση της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής.

Gastronomy6_ChefsPromo_FINAL_1024x512

Πιο συγκεκριμένα, καθηγητές των διεθνώς αναγνωρισμένων σχολών μαγειρικής Le Cordon Bleu από το Μεξικό και το Περού αναλαμβάνουν να στήσουν ένα «φεστιβαλικό» σκηνικό προκειμένου να μυήσουν τους επισκέπτες στη γαστρονομία των αντίστοιχων χωρών. ‘Οσοι λοιπόν παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εξωτικά γαστρονομικά μυστικά και πολύτιμες πληροφορίες εκ των «έσω» αναβαθμίζοντας το επίπεδο της εκπαιδευτικής τους κατάρτισης αναφορικά με τη διεθνή γαστρονομική κουλτούρα και τις τεχνικές ανάδειξης των γεύσεων και αρωμάτων της κάθε κουζίνας. Εισηγητές θα είναι ο chef Omar Morales από την Le Cordon Bleu Mexico στη θεματική ενότητα «Μοντέρνα μεξικανική κουζίνα για ξενοδοχεία και Resort 5*» από 8-10 Νοεμβρίου και ο chef Gregor Funcke από την Le Cordon Bleu Peru στη θεματική ενότητα «Μοντέρνα περουβιανή κουζίνα» από 14-16 Νοεμβρίου.

Στις 7 Νοεμβρίου ο chef Χρόνης Δαμαλάς δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα σε μια σειρά από μοναδικά degustations ετοιμάζοντας ένα μενού όπου θα παρουσιάζει μια δημιουργική σύνθεση της ιαπωνικής με τη βραζιλιάνικη κουζίνα. Τη σκυτάλη στις 10 Νοεμβρίου παίρνει ο chef Θάνος Στασινός, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στη Nikkei κουζίνα, αναλαμβάνοντας να δώσει μια αντιπροσωπευτική γεύση στους επισκέπτες με ένα εκρηκτικό μιξάζ του ιαπωνικού με το περουβιανό στοιχείο. Στις 11 Νοεμβρίου το δημιουργικό «παρών» στο φεστιβάλ δίνει ο και chef Mario Perez από το εστιατόριο «Leka» της Βαρκελώνης. Θεματική του μενού που θα παρουσιάσει είναι η «Νέα τροπική κουζίνα», κάτι που στο άκουσμα και μόνο ιντριγκάρει τις αισθήσεις…

19113822_1391759660919898_2669689438305797712_nιι

Στις 15 Νοεμβρίου οι σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος και Αλέξης Ζόπας εμπνέονται από την κυκλαδική κουζίνα την οποία συνδυάζουν με τη μεξικανική δημιουργώντας μια fusion εκδοχή των ελληνικών νησιωτικών γεύσεων με τα αρώματα της χώρας της σιέστας. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Νοεμβρίου, ο Executive Chef Joro Ivanov, πρόεδρος του Euro-Toque Βουλγαρίας, θα παρουσιάσει ένα μενού μοντέρνας βουλγαρικής κουζίνας βασισμένο σε φυσικές εγχώριες πρώτες ύλες. Οι επισκέπτες επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους με τον chef.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι μια ετήσια γαστρονομική γιορτή που φιλοξενείται στο Premiere Luxury Mountain Resort και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Gastronomy Essentials με τη συμμετοχή μερικών από τους πιο έμπειρους chefs ανά την υφήλιο που κάθε χρόνο παρουσιάζουν γεύσεις και αρώματα απ’ όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα. Θα επανέλθουμε το Νοέμβριο με ανταπόκριση από το φεστιβάλ.

Info
http://www.premierfoodfestival.com/
http://cucina.gr/
Σημείωση: Οι ενδιαφερόμενοι που θα κλείσουν τη συμμετοχή τους μέχρι 20 Σεπτεμβρίου θα έχουν έκπτωση 20% για Early Booking Discount.

Δείτε επίσης
Εξόρμηση για σκι -και όχι μόνο- στο Μπάνσκο