Οι οινοπαραγωγοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» το Σεπτέμβρη γιορτάζουν τον τρύγο και μάς προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωσή τους «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου από τις 6μμ μέχρι τις 10 μμ, με οίνους και αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

voroina_glasses

Την ίδια ημέρα το κοινό θα μπορεί επίσης να συμμετέχει στο διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας, να ενημερωθεί για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», να δοκιμάσει εδέσματα από διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων και να γνωρίσει πώς συνδυάζεται το κρασί με το τυρί αλλά και τους λουκουμάδες. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σε τρεις ξεχωριστές παραστάσεις το έργο «O Καραγκιόζης τρυγητής» από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση.

voroina1

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων στις 23.9:

Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας … για όσους επιθυμούν να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στο κρασί!
Στο περίπτερο του διαγωνισμού θα δοκιμάσετε σε τυφλή γευσιγνωσία έξι διαφορετικούς μονοποικιλιακούς οίνους για να βρείτε και να καταγράψετε τις ποικιλίες τους. Οι νικητές που θα ανακοινωθούν στο τέλος της βραδιάς, θα λάβουν από μία φιάλη δώρο!

Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»
Ενημερωθείτε για τα επισκέψιμα οινοποιεία του δικτύου και προγραμματίστε την επόμενη οινοτουριστική σας απόδραση!

Νοστιμιές
Δοκιμάστε μερικά από τα ποιο γνωστά παραδοσιακά εδέσματα της βόρειας Ελλάδας στα περίπτερα των παραγωγών τους.

Θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση «Ο Καραγκιόζης τρυγητής»
Μια νέα παράσταση, για πρώτη φορά και ειδικά για Τα ΒορΟινά, όπου μέσα από το γέλιο παρουσιάζει στο θεατή τον τρύγο!
Ώρες παράστασης: 19:30-20:00, 20:20-20:50, 21:10-21:40.

Συνταγές της πόλης με κρασί
19:30 Επίδειξη παρασκευής του μαστιχωτού φρέσκου ποντιακού τυριού «γαΐς» (ζώνη).
Τραγανοί και ζουμεροί λουκουμάδες «Κόκκινος Σκούφος» με αφράτη σως κρασιού από χαρμάνι λευκών ΒορΟινών ποικιλιών και κονφί φρεσκοκομμένου σταφυλιού.
20:00 Επίδειξη παρασκευής της σως κρασιού.

voroina9

Από τις 11 έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και οι Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά με εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως εστιατόρια, wine bar, café και κάβες.

Info
Προβλήτα 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Eίσοδος για την κεντρική εκδήλωση στο Λιμάνι είναι 5€/ άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Περισσότερες πληροφορίες: www.voroina.gr, www.facebook.com/voroina, www.facebook.com/winesofnorthgreece, τηλ. 2310 281617 & 2310 281632