Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, σε συνεργασία με μάγειρες και μαγείρισσες της Μυκόνου, παρουσιάζει, στις 24 Ιουλίου, μια σειρά από μεζέδες με αναφορά στην παράδοση και στη σύγχρονη αντίληψη.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της μακράς παράδοσης του ελληνικού μεζέ, που μοιραζόμαστε με την παρέα συνοδεύοντας ένα ποτήρι ούζο ή τσίπουρο, η οποία μάλιστα τα τελευταία χρόνια επανέρχεται δυναμικά. «Είμαστε πολλοί εκείνοι που θα θέλαμε να δούμε τους επαγγελματίες μάγειρες και εστιάτορες να προσανατολίζονται προς μια κατεύθυνση εξέλιξης αυτής της παράδοσης που ταιριάζει απόλυτα με το εύρος των παραγόμενων προϊόντων στην χώρα μας, όπως επίσης και με τις συνήθειες και την ψυχοσύνθεση του Έλληνα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές που έδωσαν στους επισκέπτες της πρώτης συνάντησης στον κιν/φο Μαντώ στη χώρα της Μυκόνου μια καλή γεύση του τι θα επακολουθήσει την επόμενη.

mezes-mykonos

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο Γιώργος Βενιέρης (Mr.Pug), ο Γιάννης Γαβαλάς (Bakalo), η Ειρήνη Ζουγανέλη (Σπιτική Κουζίνα), ο Νίκος Κουκιάσας (Casa Dolce), ο Παναγιώτης Μενάρδος (M-eating), ο Γιώργος Μουντανιώτης (Captain’s), ο Ντούτσιας Βάιος (Kalita) κ.ά. ενώ στις 24/7 διαλεχτά καλούδια θα ετοιμάσουν δύο σπεσιαλίστες του μεζέ: ο Μιχαήλ Νίκος από τα «Άργουρα» στις Τζιτζιφιές της Καλλιθέας και ο Γρηγόρης Χέλμης από το «Μεζέν» του Βόλου και της Λάρισας.

info
Κυριακή 24/7, 11:30 π.μ., Κινηματογράφος Μαντώ, Δημοτικός Κήπος Μελετόπουλου, Χώρα Μυκόνου. Είσοδος ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Δημήτρη Ρουσουνέλο, τηλ.: 6944393323.