Το Σάββατο 27 Μαΐου ο ΕΟΣ Σάμου ανοίγει τις πόρτες του από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην πανελλήνια εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» που διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών και τα επισκέψιμα οινοποιεία.
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού.

ΜΟΥΣΕΙΟ-ΟΙΝΟΥ-5

Στόχος της φετινής συμμετοχής του ΕΟΣ Σάμου στο θεσμό αποτελεί η διοργάνωση μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας με επίκεντρο το κρασί. Το Σάββατο 27 Μαΐου λοιπόν από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι λάτρεις του κρασιού, οι επαγγελματίες του χώρου εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά και όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, τις διαδικασίες παραγωγής και οινοποίησης, τη θερμοκρασία που απαιτείται για την βελτιστοποίηση της γευστικής δοκιμής καθώς και τους καλύτερους συνδυασμούς με τις εκάστοτε γαστρονομικές επιλογές μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν ένα εξειδικευμένο σεμινάριο γευσιγνωσίας με εισηγήτρια την Οινολόγο του ΕΟΣ Σάμου κ. Ευαγγελία Αργυρού.

ΜΟΥΣΕΙΟ-ΟΙΝΟΥ-3

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν παράλληλα να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου Οίνου, να γνωρίσουν τη μακραίωνη ιστορική διαδρομή, να μυηθούν στην ιδιαίτερη ταυτότητα της ποικιλίας του μοσχάτου, να διαπιστώσουν πόσο συνδέεται η τοπική κοινωνία με τον αμπελώνα σε αναβαθμίδες, να μάθουν σχετικά με το γεωφυσικό ανάγλυφο αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο οινοποίησης –παράγοντες που συντελούν αποφασιστικά στην παραγωγή του παγκοσμίως γνωστού και πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ-ΠΟΡΤΕΣ

info
Για τη συμμετοχή μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 22730 87510 (εσωτ. 539) έως τις 22 Μαΐου 2017 ή να στείλετε email με το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στο marketing.samoswine@gmail.com

Δείτε επίσης
Οι πρώτοι Οινικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα είναι γεγονός!