Ο χειμώνας μπορεί να έφτασε, το Matsuhisa Athens, όμως, συνεχίζει να δίνει γευστικότατες αφορμές για να κατέβουμε ως τη θάλασσα. Ο λόγος για το φοβερό Winter Omakase Menu, που για 6 Πέμπτες -με αρχή από αυτή, 5 Νοεμβρίου- συνδυάζεται με εκλεκτά ελληνικά κρασιά, στην ίδια τιμή παρακαλώ.

food_12
Black Cod Kadaifi με ginger, yuzu miso και κανταΐφι

Χωρίς αμφιβολία, το Matsuhisa Athens είναι κορυφαίος προορισμός για sushi και όχι μόνο. Από τη μία τα signature πιάτα των ανά τον κόσμο εστιατορίων Matsuhisa και από την άλλη η εκπληκτική ατμόσφαιρα του Αστέρα Βουλιαγμένης, που τώρα το χειμώνα περιορίζεται στον φινετσάτο εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, δημιουργούν το ιδανικό κράμα για μια έξοδο αξιώσεων. Και το Matsuhisa ξέρει πώς να ανταποκρίνεται άριστα στις μεγάλες προσδοκίες.

PAN_0014

Για το φετινό χειμώνα, λοιπόν, συστήνουν ένα νέο μενού που πέρα από την εντυπωσιακή γεύση και παρουσίαση, εκπλήσσει και με την προσιτή -για τα δεδομένα του Matsuhisa- τιμή του, στα 55 ευρώ. Το Winter Omakase Menu, που λες, είναι ένα ολοκληρωμένο μενού 6 signature πιάτων, που με κάθε του μπουκιά σε στέλνει στον παράδεισο των γεύσεων. Το μενού ξεκινάει με sashimi σολομού με γλυκιά και καυτερή miso paste, sesame oil και spring onion για να ακολουθήσει μια υπέροχη Goma Inaniwa σαλάτα με ταχίνι, λάδι τρούφας και γλυκό sake. Mετά έρχεται η μεγάλη ώρα των sushi, με τον τόνο, το λαυράκι και τη γλυκιά γαρίδα να σε διχάζουν ποιο είναι το καλύτερο (μην το ψάχνεις και τα 3 είναι υπέροχα).

food_13
Lamb Hoba – σέλα από αρνί ελληνικό με teriyaki, rosemary και πίκλα wasabi

To Black Cod Kadaifi με ginger, yuzu miso και κανταΐφι είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις, αν και η μεγάλη έκπληξη έρχεται αμέσως μετά και δεν είναι άλλη από το Lamb Hoba -ναι αρνάκι σε ιαπωνικό εστιατόριο ή αλλιώς σέλα από αρνί ελληνικό με teriyaki, rosemary και πίκλα wasabi. Το μενού ολοκληρώνεται ιδανικά με μια μους σοκολάτας γάλακτος με χιόνι λευκής σοκολάτας, crumble μαύρης σοκολάτας, παγωτό βούτυρο, κρέμα από μπισκότο και αφρό από γλυκό καλαμπόκι.

food_05
Salmon Sashimi με γλυκιά και καυτερή miso paste, sesame oil και spring onion

Ένα τόσο εκλεπτυσμένο μενού αναζητά, βέβαια και το σωστό συνδυασμό κρασιών. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το “παντρέψουμε” με εκλεκτά κρασιά του κτήματος Κυρ-Γιάννη και για την ακρίβεια με τα Paranga Sparkling, Σαμαρόπετρα, Τέσσερις Λίμνες και Κτήμα Κυρ Γιάννη Ερυθρό, σε συνδυασμούς που έδωσαν τη δική τους πινελιά στο μενού και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό. Εσύ πάλι μπορείς από αυτή την Πέμπττη να κάνεις Food & Wine Pairing, συνδυάζοντας το Winter Omakase Menu με κρασιά αγαπημένων παραγωγών του ελληνικού αμπελώνα, στην ίδια τιμή των 55 ευρώ. Η πρεμιέρα γίνεται με 4 εκλεκτά κρασιά από το κτήμα Τσέλεπου, μεταξύ των οποίων και τα δύο αφρώδη Methode Traditionnele, Amalia Brut από την ποικιλία Μοσχοφίλερο και Amalia Rose από την ποικιλία Αγιωργίτικο.

Σημείωσε ότι πέρα από τη γευστική απόλαυση, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά και τον ίδιο τον παραγωγό του εκάστοτε κτήματος, να συνομιλήσετε και να μυηθείς στα μυστικά του κρασιού. Όσο για τους επόμενους παραγωγούς, θα ανακοινώνονται σταδιακά στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, καθώς και μέσω της σελίδας του Matsuhisa Athens στο Facebook.

info
Κάθε Πέμπτη στο Astir Palace, Απόλλωνος 40, Αστέρας Βουλιαγμένης, τηλ. 210 8960510, www.matsuhisaathens.com