O Δρόμος του Μεταξιού: Από το Πεκίνο στη Ρώμη, είναι το θέμα του φετινού γαστρονομικού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί  από τις 9 έως τις 18 Mαϊου στο Sani Resort της Χαλκιδικής.

Οι κουζίνες του κόσμου μέσα από το πρίσμα του «Δρόμου του Μεταξιού» βρίσκονται στο επίκεντρο του Sani Gourmet 2014. Η μακρά οδός που για πολλούς αιώνες διευκόλυνε τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, αλλά επίσης και ιδεών και πολιτισμού, συνέβαλε καθοριστικά στη διασπορά «καινών δαιμονίων» σ’ έναν από τους βασικότερους τομείς της ανθρώπινης δημιουργικότητας, τη γαστρονομία.

Ποια ήταν η επίδραση της Ασίας στην Ευρώπη; Πώς το ρύζι εξελίχθηκε μέσα από τις συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας; Πώς τα ζυμαρικά και η σόγια ρίζωσαν στην γαστρονομική κουλτούρα κάθε χώρας; Χρησιμοποιούμε τα μπαχαρικά με τον ίδιο τρόπο όπως οι Ανατολίτες; Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές μας; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου μεταξύ των προσκεκλημένων σεφ στο Sani Gourmet 2014, οι οποίοι θα φωτίσουν με τα μενού τους πτυχές μιας γαστρονομικής διαδρομής που χαράχτηκε μέσα στους αιώνες πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού και η οποία ξεκίνησε από την Κίνα και, μέσω Ινδίας, Ιράν, Τουρκίας, Ελλάδας κατέληξε στην Ιταλία.

Mεταξύ των σεφ που θα λάβουν μέρος στο φετινό Sani Gourmet βρίσκεται ο Jereme Leung,  «Σεφ της Χρονιάς» από τον οδηγό Τime Οut του Πεκίνου, ο Riccardo Di Giacinto με 1 αστέρι Michelin από τη Ρώμη, ο Andrea Fusco, επίσης από τη Ρώμη με 1 Michelin επί τέσσερα συνεχή έτη (2011-2014), ο δικός μας Χρύσανθος Καραμολέγκος και από την γειτονική Τουρκία ο Ugur Alparlan, αυθεντία στην Οθωμανική κουζίνα. To συνολικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.saniresort.gr, www.sanigourmet.gr

SG14-visual-olivemagazinegr