Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τιμάται δεόντως κάθε χρόνο με τους Έλληνες να στήνουν τη δική τους γιορτή σε κάθε γωνιά της χώρας. Ας δούμε λοιπόν τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα στην Αθήνα.

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο
Ο δήμος Αθηναίων ξεκινά το αποκριάτικο πρόγραμμά του με χαιρετισμό που θα απευθύνει στις 18:00 στο Σύνταγμα ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός. Οι αποκριάτικες δράσεις «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» φέρνουν στο κέντρο της πόλης δέκα περιφέρειες της χώρας, που μας συστήνουν τα πιο αντιπροσωπευτικά ήθη και αποκριάτικα έθιμά τους συνοδεία τοπικών μεζέδων, χορού και τραγουδιού. Οι περιφέρειες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: Θεσσαλίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Οι δέκα περιφέρειες θα προβάλλουν τα διασημότερα καρναβάλια τους, μέχρι και τις 6 Μαρτίου, μέσω των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα, όπου η κάθε περιφέρεια θα έχει την δυνατότητα να προβάλλει τοπικά προϊόντα και γευστικά εδέσματα στους επισκέπτες, τσίπουρα και κρασιά.

Μουσείο Ακρόπολης
Σήμερα το εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης ετοιμάζει μία ξεχωριστή βραδιά με πλούσιο μπουφέ, λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικών γλυκών. Τη βραδιά αυτή θα συνοδεύσει το νεοσύστατο μουσικό σύνολο που αποτελείται από τρεις γνωστούς μουσικούς της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής, την Ελισάβετ Μητσού στην κιθάρα, τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο και τον Χάρη Πανταζή στο κοντραμπάσο.

«Κοζανίτικη» Αποκριά στο Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης
Στις 19.30 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναβιώνει την παραδοσιακή αποκριά με ζωντανή μουσική, ορχήστρα με χάλκινα, σκωπτικούς χορούς, δρώμενα, τραγούδι, το γαϊτανάκι και το βασικό χαρακτηριστικό της Κοζανίτικης αποκριάς, τα «άσεμνα» δίστιχα. Αν λοιπόν αποφασίσεις να πας προς τα εκεί, ετοιμάσου να φτιάξεις τα δικά του δίστιχα και να τα μοιραστείς με το κοινό… Φυσικά η εκδήλωση θα συνοδεύεται από άφθονο κρασί ενώ θα ακολουθήσει γλέντι και χορός με την ορχήστρα «Bronza Banda» και προσφορά κρασιού.