Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται το 2018 με την έκθεση ζωγραφικής της Λένας Καφαντάρη, «Φύσις κοιμώμενη», η οποία αποτυπώνει τη μαγεία των αντικειμένων.

παπούτσι

«Ως παιδί παρατηρούσα τη μητέρα μου να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη σύνθεση των μπιμπελό επάνω στον μπουφέ. Η αξία που έδινε στη σχέση μεταξύ τους με έκανε να τα φαντάζομαι ζωντανά. Σαν να περίμενε να κοιμηθούν για να αλλάξει τις θέσεις και τη σχέση μεταξύ τους. Έτσι ένιωσα για πρώτη φορά την ανάγκη αυτά τα αντικείμενα να τα ζωγραφίσω και να αποτυπώσω κρυφά τους, στον ύπνο τους, τη μαγεία που ίσως κι αυτά αγνοούσαν ότι έχουν. Αυτή τη μαγεία αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας».

SONY DSC

Η Λένα Καφαντάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Deree College με ειδικότητα στα οικονομικά και εργάστηκε στους χώρους της διαφήμισης και της δισκογραφίας, ενώ παράλληλα ζωγράφιζε. Φοίτησε στο εργαστήριο του ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη (μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας “Σημείο”). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική. Είναι μέλος του εικαστικού επιμελητηρίου, έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε ατομικές

SONY DSC

info
Χρήστου Λαδά, 9α, 10561, Αθήνα, τηλ. 2103234760. Διάρκεια έκθεσης: 23/1 – 3/2. Καθημερινές & Σάββατο: 13:00-22:00, Κυριακή κλειστά.