Ο διεθνής διαγωνισμός οίνου και αποσταγμάτων διοργανώνεται και φέτος στη Θεσσαλονίκη, από 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου, με σημαντικές αλλαγές σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο.

DSC08993

Συγκεκριμένα, πλέον στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει όλος ο κλάδος του ελληνικού κρασιού, με τις κλαδικές οργανώσεις και τις περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας να έχουν ενεργή συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή. Η συμμετοχή και η αναγνώριση από όλους τους φορείς και τις οργανώσεις του κρασιού στην Ελλάδα, δίνουν μια άλλη βαρύτητα στον διαγωνισμό, ο οποίος τελεί υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.

Οι αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης και στους όρους συμμετοχής έχουν ως αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε οινοποιεία που δεν μπορούσαν έως σήμερα, με αποτέλεσμα να αναμένεται αύξηση των συμμετοχών. Σημειώνεται, ότι κάθε χρόνο συμμετέχουν κατά μέσο όρο περισσότερες από 700 ετικέτες από όλο τον κόσμο, με το 15% περίπου να προέρχονται από χώρες όπως η Κύπρος, η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία, η Βραζιλία και η Κίνα.

sweets1

Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής από πλευράς των οινοποιείων, είναι η 16η Φεβρουαρίου 2018.

Τα ακριβή στοιχεία και οι διακρίσεις των βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων θα κοινοποιηθούν μέσα από τις ιστοσελίδες www.tiwc.gr και www.winesofnorthgreece.gr. Η επίσημη ανακοίνωση των μεταλλίων και η απονομή των διπλωμάτων, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση απονομής το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

LogoPyrgosGr

info
Αναλυτικές πληροφορίες για τον νέο κανονισμό και τον τρόπο συμμετοχής στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr.