Για να είναι γλυκό το νέο έτος χρειάζεται ένα γλυκό ξεκίνημα ή αλλιώς γλυκά κρασιά, που ευφραίνουν την καρδιά και ταιριάζουν απόλυτα με τα χειμωνιάτικα κρύα. Και η Θεσσαλονίκη ξέρει από κρύο.

Το Wine Club Thessaloniki ’96, λοιπόν, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του κρασιού στην Ελλάδα -μετράει ήδη 19 χρόνια παρουσίας στον οινικό κόσμο-, εγκαινιάζει τις συναντήσεις της για το νέο έτος βάζοντας στο επίκεντρο τα γλυκά κρασιά.

Με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα και συντροφιά με τον οινολόγο και οινοποιό Παύλο Αργυρόπουλο, τα μέλη του Wine Club θα συναντηθούν την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, για να γνωρίσουν εκλεκτά γλυκά κρασιά, όπως Μοσχάτα λευκά και Αλεξανδρείας, Ασύρτικα, Μαλαγουζιές και Gewürztraminer, Μαυροδάφνες και Αγιωργίτικα.

Καμία γνωριμία με το κρασί όμως δεν είναι ολοκληρωμένη, εάν δεν το γευτούμε. Γι αυτό θα ακολουθήσει δοκιμή λευκών και ερυθρών κρασιών, από πολλούς και διαφορετικούς αμπελώνες που κερδίζουν τους οινόφιλους με τα χρώματα, τα αρώματα και πάνω από όλα με τη μελένια γεύση τους. Η συνάντηση θα κλείσει με μία ακόμη γλυκιά έκπληξη -την κοπή της βασιλόπιτας.

Σημειώστε ότι οι συναντήσεις του Wine Club Thessaloniki ’96 για τη σεζόν 2014-2015 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel, ενώ για να γίνει κάποιος μέλος της λέσχης θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί τους στο τηλ. 2310 888311 ή στο email info@wineplus.gr.

info
Γλυκά κρασιά: διαχρονικά ελιξήρια, Wine Club Thessaloniki ’96, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000, έναρξη: 20:00.