Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι σεφ ήδη ετοίμασαν βαλίτσες για τα νησιά. Οι καθιερωμένες πλέον γαστρονομικές συναντήσεις στις κουζίνες των νησιών είναι στα πλάνα των σεφ και η σεζόν αναμένεται να έχει για μια ακόμα χρονιά γευστικό ενδιαφέρον. Τα πρώτα νέα μας έρχονται από Σαντορίνη.

Ο Στέλιος Αρακάς, Executive chef τριών εκ των ξενοδοχείων του Ομίλου στη καλντέρα της Οίας, προσκαλούν αναγνωρισμένους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τους παραχωρούν για ένα βράδυ την κουζίνα του Canaves Oia Suites – Petra Restaurant. Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 26 Μαΐου με καλεσμένο τον Chef de Cuisine του βραβευμένου εστιατορίου Tudor Hall του ξενοδοχείου King George, κ Αλέξανδρο Κοσκινά.

0804

Ένα από τα χαρακτηριστικά πιάτα του σεφ Αλέξανδρου Κοσκινά

Ο Κερκυραίος σεφ που αγαπά την ελληνική κουζίνα και τις παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της χώρας, διακρίνεται για το μοναδικό ταλέντο του να μετατρέπει τις οικείες σε όλους μας συνταγές, σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Έτσι, στα πιάτα του συνδυάζεται ιδανικά η μνήμη και η νοσταλγία της σπιτικής κουζίνας με την λεπτότητα και την κομψότητα που επιβάλει η σύγχρονη μαγειρική.

Επόμενος καλεσμένος των ξενοδοχείων Canaves Oia και του Executive Chef Στέλιου Αρακά είναι στις 7 Ιουνίου ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Chef Nicola Dinato του εστιατορίου Feva στο Trevizo της Ιταλίας. Σε λίγες μέρες θα σας αποκαλύψουμε περισσότερα.

Μενού

Η αθηναϊκή σαλάτα
Estate Argyros Aidani (Aidani)

Μπαρμπούνι Σαβόρο στο τηγάνι με δενδρολίβανο και σταφίδες
Vassaltis Estate, Nasitis (Aidani, Athiri, Asyrtiko)

Ριζότο γεμιστά αλλιώς
Santo Wines, Santorini Asyrtiko grand reserve (Asyrtiko)

Μπακαλιάρος φρικασέ αυγολέμονο
Sigalas Estate, Nichteri (Asyrtiko)

Νουαζέτα αρνιού με μουσακά και πρόβειο γιαούρτι με κάρδαμο
Argyros Estate, Mavrotragano (Mavrotragano)

Pre-dessert

Dessert – Χαλβαδόπιτα
Vassaltis Estate, Petillant Naturel (Asyrtiko)

Miniardise

info
Canaves Oia, Σαντορίνη, https://canaves.com/el/, Τιμή Δείπνου: 150 Ευρώ, Wine Pairing: 50 Ευρώ