Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς bar σκηνής συγκεντρώνονται για τρεις ημέρες στην Τήνο, για να λάβουν μέρος στο στο 1ο Aegean Cocktails & Spirits Workshop, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού Tinos Food Paths.

Φανταστείτε σκηνικό: 15 κορυφαίοι bartenders δοκιμάζουν, μιλούν και φτιάχνουν κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα! Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για τα ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα και, άλλωστε, αυτός είναι και ο κύριος σκοπός του πρώτου αυτού event του είδους του που διοργανώνεται στη χώρα μας.

cocktail

Ειδικότερα, το όραμα ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών αποσταγμάτων, ώστε να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στα μπαρ και στην συνείδηση των bartenders τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η αρχή έγινε με τον Steve Olson, περιζήτητο ακαδημαϊκό και expert παγκοσμίως, που ως καλεσμένος του Aegean Cocktails & Spirits έκανε τον προηγούμενο Νοέμβριο, στο Athens Bar Show, μια ομιλία με τίτλο “The Most Underestimated Spirit in the World”, ουσιαστικά αναφερόμενος στο τσίπουρο. Στις 7-9 Μαΐου πάλι, με σύμμαχό το Tinos Food Paths -βραβευμένο σαν το καλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα- έχουν σχεδιάσει ένα τριήμερο κατά το οποίο οι bartenders έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν κοκτέιλ, να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα ελληνικά spirits και να συντάξουν το manifesto του Aegean Cocktails & Spirits.

tinos anoigmaedited

Μάλιστα, η γευσιγνωσία θα γίνει στο άδυτο της τραπεζαρίας της μονής των Ουρσουλινών, με τα κοκτέιλ να φτιάχνονται στον περίβολο της εκκλησίας! Παράλληλα, οι επισκέπτες θα περπατήσουν σε χαρτογραφημένα μονοπάτια, θα δειπνήσουν κάτω από την πανσέληνο δίπλα στα αμπέλια στον Φαλατάδο, θα μιλήσουν για τα αποστάγματα μέσα σε ένα λατομείο λευκού μαρμάρου, ενώ μάγειρες και σεφ από όλο το νησί θα μαγειρέψουν τοπικά πιάτα, θα ψήσουν ψάρια και θα κάνουν κακαβιά πάνω στην άμμο σε ένα γεύμα δίπλα στην θάλασσα, σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

alex
Alex Kratena- Awarded as Best Bartender Internationally, Tales of the Cocktail 2017

Οι καλεσμένοι του 1ο Aegean Cocktails & Spirits Workshop:
Από το εξωτερικό
* Ago Perrone- Bar Manager Connaught Hotel London, Awarded as Best Bartender Internationally, Tales of the Cocktail 2016.
* Alex Kratena- ex-Head Bartender Artesian Bar (Best Bar in the World for 3 consecutive years) – Cocktails Ambassador, Awarded as Best Bartender Internationally, Tales of the Cocktail 2017.
* Monica Berg- Bartender – Celebrity Mixologist from Norway.
* Gabriela Moncada- Former Bartender at Savory Hotel
* Sullivan Doh- Bartender owner of Le Syndicat & La Commune Bars in Paris (using only local French products).

REHAB_ANOIGMA
O Αλέξανδρος Γκικόπουλος- Bartender – Brand Ambassador

Από την Ελλάδα
* Χρήστος Χουσέας- Ιδιοκτήτης 42 Bar
* Γιάννης Πετρής- Bartender The Red Door
* Βασίλης Κυρίτσης- Bartender The Clumsies
* Αλέξανδρος Γκικόπουλος– Bartender – Brand Ambassador
* Δημήτρης Κιάκος- Ιδιοκτήτης The Gin Joint
* Γιάννης Σαμαράς– Ιδιοκτήτης The Trap
* Θοδωρής Πύριλλος- A for Athens
* Μπάμπης Καιδαλίδης- Organizer Bar Show
* Διονύσης Πολάτος- Bar Owner Ipitou Bar
* Γιώργος Τσιρίκος- Three Cents
* Ανέστης Ζαμανόπουλος- Remy Cointreau portofolio

info
7-9 Μαΐου, 1ο Aegean Cocktails & Spirits Workshop, Τήνος