Το διατροφικό κίνημα «Slow Food», το κίνημα που προωθεί παγκοσμίως την οίκο-γαστρονομία, μαζεύει τους υποστηρικτές του απ’ όλο τον κόσμο στο Τορίνο, στο «Διεθνές Σαλόνι Γεύσης», που πραγματοποιείται από σήμερα 23 έως και τις 27 Οκτωβρίου.

Το «Salone del Gusto», μια «ζωντανή εγκυκλοπαίδεια της παγκόσμιας γεύσης», όπως έχει χαρακτηριστεί, διοργανώνεται από την «Slow Food International» φέτος και πάλι στο Τορίνο. H «Terra Madre»- ένα δίκτυο δημιουργημένο από την Slow Food στο οποίο συγκεντρώνονται μικροί παραγωγοί απ’ όλο τον κόσμο- θα δώσει επίσης το παρών στην εκδήλωση που αποτελεί ορόσημο για την παγκόσμια διατροφική κοινότητα.

AGRICOLTURAFAMILIARE-1140x410

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναλύσουν θέματα σχετικά με τη βιοποικιλότητα και πώς οι διατροφικές επιλογές τους επηρεάζουν το περιβάλλον. Περίπου 1000 εκθέτες από 130 χώρες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στο πλαίσιο της διάσωσης της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, που είναι και ένας από τους στόχους του κινήματος Slow Food.

l_8951_salone.del.gusto.wine

Γεύσεις μοναδικές και σπάνιες από ολόκληρη την υφήλιο θα «συνταξιδεύσουν» για να συναντηθούν στην πενθήμερη αυτή γιορτή για την προστασία της βιοποικιλότητας. Η Κιβωτός της Γεύσης -ένα project με διεθνή απήχηση εμπνευσμένο επίσης από την Slow Food- έχει ανάμεσα στους «επιβάτες» της και επιλεγμένες ελληνικές λιχουδιές. Η «Slow Food Thrace» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με επικεφαλής τον Παύλο Γεωργιάδη και τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του εμπνευστή του Mediteranean Bartending, Γιάννη Κοροβέση, καθώς και της συντονίστριας τη Συλλογικής Κουζίνας -Κέντρο Γης και food blogger, Αντζελίνας Καλογεροπούλου. Το παρών θα δώσουν επίσης από ελληνικής πλευράς και εκπρόσωποι του κινήματος Slow Food από την Πάτμο, τη Σάμο και την Κύπρο.

Στο ελληνικό «καλάθι» με τα δικά μας εκλεκτά προϊόντα συμπεριλαμβάνονται πολλές χαρακτηριστικές νοστιμιές, όπως αυγοτάραχο από τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, ελαιόλαδο και ελιές από αρχαία Θρακιώτικη ποικιλία της Μάκρης, κοπανιστή Μυκόνου και μπίρα από μικροζυθοποιία στην Εύβοια.

Info
Περισσότερες πληροφορίες: www.salonedelgusto.com & www.slowfoodfoundation.com