Την 1η Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία πραγματοποιείται ο 14ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο 2016, στο πλαίσιο της γνωστής οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά».

Στον εν λόγω διαγωνισμό, μέσα από μια διαδικασία ευγενούς αναμέτρησης δοκιμάζονται οι γνώσεις των συμμετεχόντων τόσο σε θεωρητικά όσο και σε πρακτικά θέματα σχετικά με το κρασί αλλά και τη γαστρονομία.

VOROINAedited

Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση, που θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα (χωρίς τη συμμετοχή κοινού) και αποτελείται από γραπτή εξέταση σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού καθώς και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στη γαστρονομία. Στη φάση αυτή επιλέγονται από την κριτική επιτροπή οι τρεις καλύτεροι που θα διαγωνιστούν στον τελικό, τον οποίο θα παρακολουθήσει συγκεκριμένος αριθμός καλεσμένων. Η τελική διαδικασία, που θα αναδείξει το μεγάλο νικητή θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου, στις 16:30, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ενώ ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του 2019, την κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως στο χώρο της οινοχοΐας.

Sommelier_Logo2016

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών, οι οποίοι αναλαμβάνουν να συμβάλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω εκπαίδευση του νικητή με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών του πάνω σε θέματα που αφορούν τη δουλειά του.

info
http://www.greeksom.gr/